Laatste week inzenden voor ‘Hilversum beter bekeken’

0
Hilversum beter bekeken
Ed Bakker, Wijkcentrum De Geus. © Nilla Berretty (een van de drie fotografen van de 2022 editie)

Museum Hilversum en Stichting De Zilveren Camera schrijven dit jaar weer de fotografieopdracht ‘Hilversum Beter Bekeken’ uit. De opdracht is om het verborgen, of zichtbare, sociale kapitaal van de stad Hilversum en haar inwoners in beeld te brengen. Fotografen kunnen werken aan thema’s die normaliter onderbelicht of zelfs ongezien blijven, om onderliggende ontwikkelingen zichtbaar te maken.

Deze opdracht is bedoeld voor alle fotojournalisten – zowel beroepsfotografen als eindexamenkandidaten van officiële Nederlandse fotografie-opleidingen – die zich aangesproken of geïnspireerd voelen door het thema ‘Hilversum Beter Bekeken’, dat vrij te interpreteren is. Uit de ingezonden voorstellen worden er drie geselecteerd door een commissie. Die bestaat uit Marwan Magroun (Fotograaf des Vaderlands), Fleur van Muiswinkel (directeur Museum Hilversum) en Arno Scheepers (wethouder Gemeente Hilversum). Na de selectie kunnen de drie fotografen de opdracht uitvoeren, met als einddoel de expositie van hun serie in Museum Hilversum. Daarnaast ontvangen ze een vergoeding van tweeduizend euro. Je hoeft niet woonachtig te zijn in Hilversum, maar je moet wel in staat zijn om je voorstel binnen maximaal acht weken te produceren.

De deadline voor het inzenden is 15 juni 2023.
Inzendingen – zowel het geschreven voorstel als een cv en portfolio en/of link naar een website – kun je sturen naar produktie@zilverencamera.nl.

Meer informatie over de voorwaarden en selectiecriteria vind je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam