Frits Baarda – Alle 704 bruggen van Dordrecht

0

Lang behoorde de Dordtse journalist en fotograaf Frits Baarda tot de groep van achtelozen. Een brug gaat open, een schip passeert, het brugdek sluit zich weer. Een brug is oponthoud. Je wil de barrière snel voorbij. Op een dag maakte zijn achteloosheid plaats voor nieuwsgierigheid en verwondering. In zijn stad werk hard gewerkt. Bij de nieuwe Stadswerven verrees de sierlijke Prins Clausbrug. In het historisch centrum werk de monumentale Engelenburgerbrug onder handen genomen. Welk nut heeft een brug? Kunnen ze ons verbinden? Hoe tekenen ze de Dordtse identiteit? Wonen we nog op een eiland? Hij stond stil bij deze vragen.

Frits Baarda bedacht een bizar plan. Hij wilde ze allemaal zien en documenteren. Geen brug overslaan. Net als ieder mens telt elke brug mee, was zijn motto. Zelfs de plank over een sloot heeft een functie. Waarom ligt hij daar, wie zet hij over? Zo begon hij een lange reis over het Eiland van Dordrecht, langs alle 704 bruggen.

Alle 704 bruggen van Dordrecht – Frits Baarda
Eigen beheer, € 25,- via boek@allebruggenvandordrecht.nl

Frits Baarda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam