Open Call BredaPhoto 2022

0
BredaPhoto 2022

De 10e editie van BredaPhoto Festival nodigt professionele fotografen en lens-based kunstenaars van over de hele wereld uit om hun visie te presenteren op het thema van 202: Theater of Dreams.

BredaPhoto is op zoek naar lens-based projecten, waaronder foto-, video- of digitale projecten, film en installaties. “We verwelkomen inter-/multidisciplinaire projecten, en zoeken speciaal werken die op samenwerking berusten. We zijn geïnteresseerd in beeldmakers die samenwerken met mensen buiten de kunsten zoals wetenschappers, stedenbouwkundigen, boeren, activisten, milieuactivisten, academici, etc. We willen verhalen vertellen die relevant zijn voor onze tijd.”

Deadline voor inzending: 1 december 2021 – 11:59 ET
Winnaars worden in maart 2022 bekend gemaakt.

Kickoff BredaPhoto International Talent Program  

Op 8 oktober om 10.00 (AM) vindt de Kick-Off van het BredaPhoto Internationaal Talent Program plaats. Via www.bredaphoto.nl/digital is deze Kick-Off live bij te wonen. Het programma geeft een inleiding op het thema van BredaPhoto 2022: Theatre of Dreams.
 
Moderator Lucas de Man gaat in gesprek Mohamed Somji, co-curator van BredaPhoto. Daarnaast ontvangt hij als gast Merlijn Twaalfhoven (componist/activist) die aan de hand van zijn boek ‘Het is aan ons’ wordt bevraagd over hoe kunst een rol van betekenis kan spelen bij de wereldproblemen waar we nu voor staan. Verder in het programma de fotografen Lola Keyezua, zij gaat in op haar project ‘Dromen in tijden van rouw’ en Annegien van Doorn over het project ‘Biophilia’. Tanya Habjouqa laat vanuit haar studio zien hoe zij werkt aan haar project ‘We are all children of nine months’.
Al deze projecten zullen ook te zien zijn op BredaPhoto 2022 (8 sept-23 okt).
 
Het programma is op 8 oktober live te belijken, maar kan ook worden teruggekeken via www.bredaphoto.nl/digital


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam