Zo kun je led lichtstrips gebruiken voor de mooiste foto’s

0

Als jij geregeld professionele foto’s maakt, dan weet je dat goed licht essentieel is voor het beste resultaat. Mooi daglicht is erg belangrijk, maar ook studiolampen komen vaak goed van pas. Deze kunnen precies nét dat extra beetje detail oplichten, waardoor de foto een stuk mooier eruit komt te zien. Speel jij wel eens met verschillende soorten licht en zou je graag nieuwe manieren willen ontdekken om hiermee aan de slag te gaan tijdens het fotograferen? Dan moet je eens kijken naar led lichtstrips, want deze kunnen een ontzettend gaaf effect geven. Lees snel verder!

Productfoto’s maken

Als je productfoto’s maakt, dan heb je waarschijnlijk een complete fotostudio met witte achtergrond en studiolampen. Deze heb je nodig om schaduwen tegen te gaan en het product zo scherp mogelijk op beeld te krijgen. Met een led lichtstrip kun je dit voor elkaar krijgen, maar je kunt er ook artistiek mee te werk gaan. Je kunt hier namelijk heel bijzondere effecten mee creëren, waardoor de foto net iets interessanter wordt. Voornamelijk voor sociale media is dit een leuke toevoeging, want je wilt hier de aandacht trekken met je product.

Verschillende kleuren tijdens fotoshoot

Vergeet filters! Met led lichtstrips kun je vaak ontzettend veel kleuren instellen, waardoor je een kamer van ijsblauw naar vuurrood kunt veranderen binnen een seconde. Dit verandert de setting van jouw plaatje compleet, waardoor je heel makkelijk kunt wisselen qua sfeer. Het maakt niet uit wat voor foto’s je precies maakt, want je kunt dit op allerlei manieren inzetten. Denk aan bedrijfsfotografie tot aan boudoir fotoshoots en muziekvideo shoots. Je kunt de ledstrips aan de wand, het plafond of op de vloer plakken, maar je kunt het model ze ook vast laten houden en een bepaalde pose aan laten nemen. Jouw foto’s worden ineens een stuk interessanter om naar te kijken!

Bijzondere outdoor foto’s

Houd je ervan om foto’s te maken in de natuur, voornamelijk als het al een beetje schemerig wordt of zelfs helemaal donker is? Met ledstrips kun je echt hele bijzondere effecten creëren, vooral als je deze in een bepaald landschap toevoegt. Je kunt onderdelen van de natuur in de schijnwerpers zetten, zoals bijzondere bomen of andere planten, maar ook de focus op het licht zelf leggen. Een beetje creatief fotograaf heeft hier natuurlijk direct wat beelden bij in zijn hoofd, maar probeer vooral op het moment zelf lekker te experimenteren. Vaak komen hier de mooiste foto’s uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam