Walker Evans Revisited

0
Walker Evans
Ute Mahler & Werner Mahler, Kleinstadt #102 uit de serie Kleinstadt, 2015-18, zilvergelatine print, courtesy the artists & OSTKREUZ-Agentur der Fotografen Berlin.

Walker Evans (1903-1975) behoort tot de belangrijke fotografen van de 20e eeuw. Zijn foto’s zijn direct en genereus, analytisch maar toch lyrisch, zorgvuldig gecomponeerd, maar niet geforceerd. Tot op de dag van vandaag is zijn manier van werken een inspiratie voor velen.

Kunsthal Helmond toont werk van hedendaagse fotografen die werken in de geest van Walker Evans. Ze zijn geïnspireerd door zijn fotografie van het dagelijkse leven: mensen die hij op straat tegenkwam, bijzondere gebouwen en objecten. Sommigen bezoeken locaties die bekend zijn uit foto’s van Evans en weer anderen reageren heel direct op zijn fotografie, als eerbetoon, inspiratie of door zijn iconische beelden met nieuwe betekenis te laden. In de tentoonstelling is werk te zien van Sherrie Levine, Michael Mandiberg, Camille Fallet, Julia Curtin, Darren Harvey-Regan, Jessica Potter, James Nares, Anastasia Samoylova, Bryan Schutmaat, Patrick Pound, Ute Mahler & Werner Mahler, Stephen Shore, Mark Ruwedel, RaMell Ross, George Georgiou, Lisa Kereszi, Vanessa Winship, Cortis & Sonderegger en Walker Evans zelf.

Walker Evans Revisited, t/m 5 mrt 2023
Kunsthal Helmond, F.J. van Thielpark 7, Helmond

Nu ook te zien: Mens op zee in Het Scheepvaartmuseum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam