Kunsthal Helmond – Uniform

0
Kunsthal Helmond
22. Butchers - Rotterdam 1998 uit de serie Exactitudes © Ari Versluis, Ellie Uyttenbroek

Haarnetjes, witte jassen, overalls, klompen, schoenen met stalen neuzen, witte boorden en maatpakken. Het uniform kent vele verschijningsvormen en geeft iets prijs over rol, functie en autoriteit. Het gebruik van specifieke werkkleding is vaak praktisch van aard. Zo kan het een beschermende of hygiënische functie hebben; denk aan stofjassen, overalls of helmen. Maar het dragen van een uniform kan ook een sociale functie hebben, zoals Kunsthal Helmond laat zien. Bijvoorbeeld om uniformiteit en gelijkheid te benadrukken, of een merk te promoten. En hoewel het uniform mensen er hetzelfde laat uitzien, kunnen we er juist aan aflezen welke sociale en maatschappelijke rol iemand vervult. En hoe ziet het uniform van de toekomst eruit?

Kunsthal Helmond toont werk van onder anderen Peter Alma, Eva Besnyö, Edward Burtynsky, Caz Egelie, Tim Hollander, Bas Losekoot, Steve McCurry, Hans van der Meer, Cas Oorthuys, Pilvi Takala, Ari Versluis & Elly Uyttenbroek en Michael Wolf.

Uniform

t/m 10 sep | Kunsthal Helmond
F.J. van Thielpark 7, Helmond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam