Fotokroniek – Hug of a swan

0
Fotokroniek
I’m home late, don’t you care where I’ve been? Extract from the series 'Honey Baby', 2020 © Nhu Xuan Hua.

In  Fotokroniek # 84 staan Nhu Xuan Hua en Gilleam Trapenberg centraal. In september presenteert Huis Marseille in Amsterdam de eerste museale tentoonstelling van de Frans-Vietnamese kunstenares Nhu Xuan Hua. Hua heeft naam gemaakt als fotografe voor tijdschriften als Vogue, Marie Claire, DANSK en TIME Magazine en heeft gewerkt voor grote modemerken als Gucci Beauty, Dior en Levi’s. Maar modefotografie is slechts een deel van haar werk. De tentoonstelling belicht de veelzijdigheid van haar kunstenaarschap, dat ook tot uiting komt in installaties en autonoom werk, geïnspireerd op familiefoto’s.

De Amsterdamse fotograaf Gilleam Trapenberg reflecteert in zijn werk op de tegenstrijdigheden die deel uitmaken van het sociale landschap op Curaçao, waar het idee van een utopisch paradijs lijnrecht tegenover de realiteit van postkolonialisme en toerisme staat. Hij onderzoekt stereotypen en tropen die zich hebben gemanifesteerd via de sociale cultuur en de westerse media.

Fotokroniek: Hug of a swan
Woensdag 7 september, 20.00 uur, Grote Zaal, Pakhuis de Zwijger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam