Nick Hannes: The Financial Zone

0
Nick Hannes
Aegon, Den Haag © Nick Hannes

The Financial Zone is een visueel onderzoek naar de financiële wereld en haar bedrijfscultuur. Nick Hannes maakte de fotoserie als autonome opdracht, verstrekt door de Rijksuniversiteit Groningen en Noorderlicht, en onderdeel van de cyclus Imagining Science. Hannes bezocht de hoofdkantoren van een aantal banken en financiële bedrijven in Nederland en België om het kantoorleven op een documentaire manier in beeld te brengen; met in de hoofdrollen de kantoormedewerkers, het middenkader en de leidinggevenden.

Nick Hannes
Aegon, Den Haag © Nick Hannes

Modulaire systemen en cleandeskpolicy zijn hun omgeving. De nieuwe werkplek is sociaal en flexibel, modieus en huiselijk, ergonomisch en technologisch. Bedrijfsrestaurants bieden gezonde maaltijden aan en corporate mindfulness is aan een opmars bezig. Er is fitness, gebedsruimte en kunst aan de muur. Nick Hannes’ foto’s zijn subtiele observaties van een verwonderde buitenstaander. In een universum dat niet bepaald bekend staat om visueel spektakel, focust hij op de relatie tussen de mens en zijn werkplek. Hij zoekt naar persoonlijk accenten in een generische omgeving, balancerend langs de dunne scheidingslijn tussen banaliteit en verrassing, tussen humor en vervreemding.

Nick Hannes – The Financial Zone
t/m 31 juli
Kunstpunt Groningen
Trompsingel 27a, Groningen

Nu ook te zien: Inside the outside in CODA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam