Oog op de Natuur reikt vijf beurzen uit

0
Oog op de Natuur
De vijf beurswinnaars. foto: © Judith Linders

Op 22 juni hebben vijf fotografen een beurs in ontvangst genomen van Oog op de Natuur. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in The Green House in Utrecht. Theo Bosboom, coördinator van de stichting: “De winnende projecten laten het belang van natuur en natuurbescherming zien en vragen aandacht voor belangrijke thema’s. Op ieder hun eigen wijze vertellen de fotografen belangrijke verhalen over de natuur en de rol die de mens daarin speelt. Ze houden de kijker een spiegel voor.” 

Dit zijn de winnende projecten:
● ‘Sumak Kawsay: De Natuur haar Rechten’ door Sanne Derks
● ‘Modern Times’ door Rogier Alleblas
● ‘Absence’ door Vincent van Gaalen
● ’De Schildpad en de Monnik’ door Anaïs Lopez
● ‘De prijs van een levend onderwaterschilderij’ door Corné Sparidaens

Met het steunen van deze projecten draagt Oog op de Natuur bij aan het realiseren van professionele beeldprojecten met maatschappelijke impact: de aandacht voor de rechten van de natuur, vastgelegd in de grondwet van Ecuador; stillevens over de voedselverspilling, vleesconsumptie, overconsumptie en plastic afval; de laatste donkere gebieden in Europa; de gevolgen van hebzucht op de natuur; het verhaal over de aquarium-industrie en zoutwatervissen..

Stichting Oog op de Natuur ondersteunt ieder jaar vijf fotografie- en multimediaprojecten. Dit jaar ontving de stichting 71 aanvragen. De selectiecommissie, bestaande uit Aart Aarsbergen, Diana Bokje, Bart Siebelink, Jeroen Toirkens en Theo Bosboom heeft na een zorgvuldige afweging vijf projecten geselecteerd. De projecten worden de komende twee jaar gerealiseerd.

Meer informatie vind je op https://oogopdenatuur.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam