Oog op de Natuur zoekt fotoprojecten

0
Planktonium © Jan van IJken (winnaar 2021)

Stichting Oog op de Natuur biedt fotografen ook dit jaar de kans een foto- of multimediaproject te realiseren over de natuur of de relatie tussen mens en natuur. De stichting stelt vijf beurzen beschikbaar met een waarde van 5.000 tot 15.000 euro per beurs. De inschrijving via oogopdenatuur.nl is gestart op 4 januari en loopt tot en met 31 maart 2022.

Beeldverhalen over de natuur
Oog op de Natuur ondersteunt fotografen bij het maken van verhalen over de natuur. “Beeld, in het bijzonder fotografie, is een krachtig instrument om mensen bewust te maken van de schoonheid, de waarde en de kwetsbaarheid van de natuur en de rol die de mens daarin speelt”, aldus Theo Bosboom, coördinator van de stichting.

Het realiseren van foto- of multimediaprojecten met impact en kwaliteit vergt flinke investeringen in tijd en geld. De stichting hoopt met de beurzen onmisbare projecten mogelijk te maken die anders het licht niet zouden zien. Het is de bedoeling dat een project binnen een tot twee jaar na toekenning van de beurs wordt gerealiseerd.

Varkensstal Nederland © Sabine Grootendorst (winnaar 2021)

Wie kan een fotobeurs aanvragen?
Nederlandse fotografen en niet-Nederlandse fotografen kunnen een aanvraag indienen. Als niet-Nederlander moet je aantonen dat je tenminste drie jaar in Nederland woont of werkt. Of dat je studeert aan een fotografieopleiding of je op een andere manier een band met Nederland hebt. De aanvragen worden beoordeeld door een selectiecommissie, bestaande uit Aart Aarsbergen, Diana Bokje, Theo Bosboom, Bart Siebelink en Jeroen Toirkens.

Oog op de Natuur
Kijk voor meer informatie, de winnende projecten van 2021 en voor het aanvragen van een beurs op oogopdenatuur.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam