Claude Cahun. Onder de huid

0
Claude Cahun

De tentoonstelling ‘Onder de huid’ neemt het publiek mee in de wereld van de Franse kunstenaar, schrijver en activist Claude Cahun (1894-1954). Kunsthal Rotterdam presenteert ruim zestig foto’s, fotomontages, publicaties en archiefmateriaal van deze veelzijdige kunstenaar.

Het vooruitstrevende werk van Claude Cahun is lange tijd onopgemerkt gebleven door het brede publiek, maar voor gerenommeerde fotografen als Cindy Sherman en Nan Goldin, evenals voor David Bowie, is zij een grote inspiratiebron. Belangrijke thema’s uit het roerige leven van Cahun vormen de rode draad: het verkennen van verschillende (gender)rollen en identiteiten, haar betrokkenheid bij de Parijse avant-garde en experimentele theatergroepen, het verzetswerk tijdens de Tweede Wereldoorlog en Cahuns uitgesproken ideeën over de wereld om haar heen.

Tot en met 28 augustus, Kunsthal Rotterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam