Hoe kan ik mijn diensten promoten als fotograaf? Hier 3 tips!

0

Om als fotograaf aan de bak te komen is het vooral van belang om goed vindbaar te zijn. Het is een markt met veel concurrentie. Online en offline, mensen moeten precies weten waar ze je kunnen vinden. Daarom kan enige vorm van promotie geen kwaad, zeker niet voor beginnende fotografen. Er zijn verschillende manieren waarop je jezelf en je talent kunt laten zien. We hebben een aantal manieren voor je op een rijtje gezet zodat je meer klanten kunt binnenhalen.

Online promotie

Ten eerste is het van belang om te kijken naar jouw Unique Selling Point. Waarin onderscheid je jezelf van andere fotografen? Zodra je de USP hebt vastgesteld kun je gericht gaan kijken naar wat nodig is om een specifieke niche aan te spreken. Dit voorkomt dat je je diensten aan de hele markt promoot, inclusief mensen die helemaal geen fotograaf nodig hebben. Het is van belang om je te focussen op een niche en deze mensen gericht aan te spreken. Bepaal de doelgroep en kijk waar de doelgroep zich het meest bevindt. Een algemene website is voor iedere fotograaf een goed idee. Daarnaast kun je bepaalde platformen inzetten om meer bereik te kunnen genereren. Als je je richt op een oudere doelgroep dan kun je bijvoorbeeld Facebook inzetten. Over het algemeen is een oudere doelgroep hier het meest actief. Een jongere doelgroep is veel vaker te vinden op Instagram en Tik Tok. Hier kun jouw gemaakte foto’s laten zien en zo kun je mensen interesseren om jou te voor een evenement te boeken. 

Think out of the box

Naast online promotie is offline promotie ook van enorm belang. Vooral wanneer je lokaal aan de slag wilt gaan kan offline promotie erg effectief zijn. Wel is het van belang om out of the box te denken. Waar je vroeger veel nieuwe klanten aan kon trekken door het plaatsen van een advertentie in een lokale krant, zul je tegenwoordig niet meer hetzelfde resultaat behalen. Je zou bijvoorbeeld zelf evenementen op kunnen zetten waar je een workshop geeft aan fotografie liefhebbers. Zo leren mensen je kennen en zullen ze je ook aanraden aan vrienden of kennissen wanneer er een belangrijk evenement plaatsvindt. Daarnaast kun je duurzaam drukwerk inzetten en flyers drukken die je vervolgens mee kunt geven aan de cursisten. Het gaat er om dat ze je leren kennen en dat je bekender wordt in de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam