Eddy van Wessel – Columnist in Focus

0

Eddy van Wessel is fotograaf in conflictgebieden en zijn foto’s worden gepubliceerd in (inter)nationale kranten en tijdschriften. Zijn foto’s laten niets aan de verbeelding over. Voor Eddy is het vooral belangrijk dat de verhalen verspreid worden en wij allemaal kunnen zien wat er gebeurt in de wereld. 

In 2022 zal Eddy maandelijks een column schrijven voor Focus en ter introductie op zijn jaar als columnist heb ik hem geïnterviewd. In oktober 2021 was hij even in Nederland en zocht ik hem op – hij woont het overgrote deel van het jaar in Zweden. Hij vertelt over zijn, toen recente, reis naar de grens tussen Kroatië en Bosnië waar vluchtelingen de grens proberen over te steken, maar steeds teruggestuurd worden. Soortgelijke beelden maakte hij kortgeleden ook aan de grens van Polen met Oekraïne. Lees zijn columns – de eerste staat in Focus 1/2-2022 – , bekijk het interview en luister naar Eddy’s beweegredenen.

In 2017 was Eddy van Wessel gasthoofdredacteur van Focus en samen maakten we een goed inhoudelijk nummer. Je kunt het nummer hier nabestellen.

instagram.com/eddyvanwessel

(c) Eddy van Wessel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam