Canon Female Photojournalist Grant en de Canon Video Grant

0
Canon Female Photojournalist Grant

Canon Europe kondigt haar jaarlijkse Canon Female Photojournalist Grant en de Canon Video Grant aan voor de beste storytellers binnen de fotojournalistiek. De Canon Female Photojournalist Grant is bestemd voor een fotografe voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de fotojournalistiek, terwijl de Canon Video Grant een beurs is voor degenen die een sociaal, cultureel of economisch onderwerp in documentairevorm onder de aandacht willen brengen. Beide beurzen worden toegekend in samenwerking met Visa pour l’Image, een van ’s werelds toonaangevende festivals voor fotojournalistiek, en bieden de begunstigden de financiële middelen om hun project verder uit te voeren en tegelijkertijd een platform om gehoord en gezien te worden. De ontvangers van deze beurzen worden dit jaar officieel voorgesteld tijdens het festival dat in september plaatsvindt in Perpignan, Frankrijk. Hun werk wordt het jaar daarop tentoongesteld aan het grote publiek.

Canon Video Grant
Dit jaar wordt voor de derde keer de Canon Video Grant uitgereikt om nieuw talent te ondersteunen bij het maken van een korte, creatieve documentairefilm. De winnaar van de Canon Video Grant wordt in juni gekozen door een jury met bekenden uit de fotowereld en ontvangt een beurs van € 8.000, plus Canonapparatuur ter uitleen ter ondersteuning van de productie van de creatieve documentairefilm. De inzendingen worden beoordeeld op basis van presentatie, relevantie en de originaliteit van het project. Vorig jaar ontving Camille Millerand de Canon Video Grant,die hij gebruikte om te werken aan zijn project “The Invisibles” waarmee hij zich richt op illegale arbeiders die een essentieel onderdeel vormen van de economische activiteiten in Frankrijk. De documentaire zal dit jaar tijdens het festival in Perpignan gepresenteerd worden.

Canon Female Photojournalist Grant
© Acacia Johnson

Canon Female Photojournalist Grant
De Canon Female Photojournalist Grant die dit jaar alweer voor de 22ste keer wordt uitgereikt door Canon en Images Evidence, is bestemd voor een fotografe als erkenning voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de fotojournalistiek. Ook aan de winnaar van de Canon Female Photojournalist Grant wordt een beurs toegekend van € 8.000 tijdens het festival van dit jaar, wederom ter ondersteuning van haar project tot aan de presentatie ervan het jaar daarop.

Acacia Johnson die vorig jaar de beurs ontving om haar project genaamd “To Know The Earth from Above: The Bush Pilots Connecting Rural Alaska” te ondersteunen, zal haar werk presenteren tijdens Visa pour l’image 2022. Momenteel is slechts 20 procent van Alaska bereikbaar via een weg – tientallen van de afgelegen nederzettingen, grotendeels inheemse gemeenschappen in Alaska, vertrouwen op zogeheten bush vliegtuigen voor essentiële diensten zoals de toevoer van voedsel, medische zorg en noodtransport. Met haar geboorteplaats Anchorage als startpunt, stelde de beurs Johnson in staat om deze gemeenschap vast te leggen middels fascinerende portretten van piloten met hun vliegtuigen, maar ook luchtfoto’s van vliegtuigen die opgaan in het landschap van Alaska.

Aanmeldingsprocedure
De uiterste datum voor inschrijving voor beide beurzen is 17 mei 2022. De beurzen worden toegekend aan professionele fotografen dan wel videografen die zich onderscheiden binnen de fotojournalistiek.

Kijk hier voor meer informatie over de Canon Female Photojournalist Grant
en hier voor meer informatie over de Canon Video Grant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam