Luc Delahaye – Le Village

0
Luc Delahaye
le champ, 2019 (c) Luc delahaye, Courtesy of the artist & Galerie Nathalie Obadia

De Franse fotograaf Luc Delahaye combineert in Le Village fotografische tableaus op groot formaat en in documentaire series, om het leven in een afgelegen Senegalees dorp te verbeelden. Hij portretteert dorpelingen en belicht lokale mythologieën, die van generatie op generatie worden overgeleverd. Hoewel zijn foto’s verslag doen van het leven van alledag, bevatten ze talloze verwijzingen naar de spirituele wereld van djinns (mystieke wezens die door de lokale bevolking geassocieerd worden met de rivier), plaatselijke legenden en religie.

De scènes in de grote kleurenfoto’s verbeelden taferelen die Delahaye tegenkwam in het dagelijks leven. Dagen of weken later reconstrueerde hij ze in samenwerking met de hoofdpersonages, aan wie hij vraagt om zichzelf te spelen. Luc Delahaye combineert deze werken met enkele reeksen kleinere foto’s. Zo registreert hij in de zwart-witbeelden van The Village, the Field de aanwezigheid van mensen en legt hij de sporen van die aanwezigheid vast. De foto’s variëren van analytische landschappen tot variaties op een motief of thema, en van portretten tot stillevens.

Luc Delahaye – Le Village
t/m 13 mrt
Huis Marseille
Keizersgracht 401, Amsterdam
huismarseille.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam