Unseen hedendaagse fotografie; Amsterdam Westergas

0
Unseen
(c) August Sander / Die Photographische Sammlung/SK-Stiftung Kultur – August Sander Archiv, Keulen – Courtsey of Galerie Julian Sander

Unseen Amsterdam is dé internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. De beurs is geroemd om zijn hoge curatoriële standaard en intieme sfeer, en vele trekt galeries en verzamelaars. Met meer dan 300 opkomende en gevestigde kunstenaars en fotografen uit alle hoeken van de wereld, presenteert Unseen de mooiste ontwikkelingen in de fotografie.

In het Amsterdamse cultuurpark; Westergas, presenteert Unseen de nieuwe ijzersterke internationale selectie deelnemers. Vanaf 17 tot en met 19 september is er werk te zien van nationale en internationale fotografen. Naast Nederland zijn met name Frankrijk, België, Duitsland, Zwitserland en Italië sterk vertegenwoordigd, maar er zijn ook galeries uit bijvoorbeeld Iran en de Verenigde Staten.

Unseen
(c) Lisandro Suriel / Chrysalid Gallery

Deelnemers
Onder de deelnemers zijn fotografen met ervaring, maar ook vele nieuwkomers uit binnen- en buitenland met presentaties van grote namen. De Amsterdamse galerie Vriend van Bavink toont een solo presentatie met nieuw werk van Jan Hoek. Flatland Gallery toont onder andere werk van Valerie Belin en Ron Mandos toont werk van Erwin Olaf en Isaac Julien.

Dit jaar richt Unseen zich vooral op de beurs maar hiernaast zijn er ook twee nieuwe aanvullingen. Past/Present het belicht thematische dialogen tussen vintage werk en nieuw werk van hedendaagse fotografen. In Past/Present is het werk van (onder andere): Annet Gelink met werk van Bertien van Manen, Robby Müller en Yael Bartana. En uit Keulen brengt Galerie Julian Sander een presentatie met werk van August Sander en Michael Somoroff.  

Unseen
(c) Maarten Baas / Galerie Ron Mandos

Unbound
In Unbound ligt de focus op grensverleggende, multidisciplinaire fotografische werken. Elk jaar is er een ander thema en een jaarlijks wisselende onafhankelijke curator. Onder het thema: ‘Filling the Cracks’ onderzoekt Unbound 2021 hoe de eenentwintigste-eeuwse mens zich moet zien te verhouden tot de natuur die zich om hem heen en in hem zelf bevindt. Marcel Feil, curator Unbound 2021 en vertrekkend artistiek directeur van fotografiemuseum Foam zegt: Unbound doet recht aan het multimediale, hybride karakter van veel hedendaagse fotografie. En vaak leidt dit tot fascinerend nieuw werk. Het is een even verrassende als relevante aanvulling op het interessante aanbod van Unseen.”

Naast het verschillende werk dat te bezichtigen is, kan je ook de Unseen Book Market bezoeken. Met onder andere boeklanceringen, signeersessies en een uitgebreide selectie bijzondere publicaties van fotografieboeken en -magazines.

Voor meer informatie en tickets ga naar: unseenamsterdam.com

Unseen
17 tot 19 september 2021
Westergas
Klönneplein, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam