Zilveren Camera 2020 tentoonstelling eindelijk van start

0

De tentoonstelling van De Zilveren Camera is geopend in het Museum Hilversum. Tot en met 15 augustus is het werk te zien van alle winnaars. Een selectie van de beelden is ook te bezichtigen in de binnenstad van Hilversum.

In de expositie zijn ruim 250 foto’s te zien: de winnaars in de tien verschillende categorieën (Nieuws en Politiek tot Sport, Natuur en Wetenschap), maar ook de winnaars van de Prijs voor Storytelling, NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar, Paul Peters Fotoprijs, De Zilveren Camera Publieksprijs en natuurlijk De Canon Zilveren Camera.

Canon Zilveren Camera 2020
Zoon Martin en dochter Monique nemen afscheid van hun vader en troosten elkaar op de gang van de IC, Assen, 16 april. Foto: Kees van de Veen/ NRC Handelsblad

Winnaar Canon Zilveren Camera 2020
Deze prijs gaat naar Kees van de Veen met zijn serie over Piet Franssen uit Tegelen. Tijdens de eerste coronagolf werd Piet opgenomen op de IC en overleed aan de gevolgen van het coronavirus. In de serie zie je hoe de familie afscheid neemt van Piet. De jury noemt de beelden ‘integer’ en ‘intiem’.
“Ik ben geïnteresseerd in echte verhalen van echte mensen, gefotografeerd met respect en eerbied”, verteld fotograaf Kees van de Veen.

De Zilveren Camera
Verplegers dekken de overledene toe en pakken hem in een speciale hoes voor patiënten die aan de
gevolgen van een coronabesmetting zijn overleden. Assen, 16 april. Foto: Kees van de Veen/ NRC Handelsblad

Binnenstad
De tentoonstelling is niet alleen in het museum maar ook in de binnenstad van Hilversum. De route start met grote doeken in het houten grid bij de Kwekerij op het Stationsplein en loopt via de winkels Chocolate Company, Coffee Fellows, De Gooise Matras, Libris Voorhoeve, 22Store, Morph Design en MAT-Store, die hiervoor ruimte hebben vrijgemaakt in de etalages, naar levensgrote fotokubussen op de Kerkbrink.

Zilveren Camera Jongeren 2021
De wedstrijd voor de titel De Zilveren Camera Jongeren 2021 loopt nog tot 1 augustus. Jongeren gaan zelf aan de slag om hun eigen dagelijks nieuws te fotograferen en in te sturen.
Insturen kan via: www.museumhilversum.nl

Museum Hilversum
Kerkbrink 6
1211 BX Hilversum
Tot en met 15 augustus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam