Rabo Photographic Portrait Prize 2021

0
Photographic Portrait Prize

De Rabo Photographic Portrait Prize wordt voor de elfde keer gehouden. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan de maker van het beste fotoportret van het afgelopen jaar. Dutch National Portrait Gallery en de Rabobank kennen deze prijzen toe om aandacht te vragen voor de brede traditie en de hoge kwaliteit van de Nederlandse portretfotografie.

Eerdere winnaars
De vorige winnaar was Sanne Donders met haar portret van de jonge kunstenaar Lukas Vonk. Sanne studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Ze is vooral portretfotograaf en werkt aan eigen projecten en in opdracht van Het Algemeen Dagblad, Rabobank Kunstzone en het Doelen Magazine, waarvoor ze artiesten fotografeert. Tot slot kwam op 12 november 2020 kwam haar boek uit; Over Alles wat nergens op lijkt.

Andere winnaars waren: Koos Breukel, Stephan Vanfleteren, Gerard Wessel, Annaleen Louwes, Sander Troelstra, Jitske Schols, Sarah Mei Herman, Sanne Donders en Robin de Puy, die de prijs twee keer won.

Rabo Photographic Portrait Talent 2021
Naast de Photographic Portrait Prize is er ook de Photographic Portrait Talent. Deze prijs is specifiek voor portretfotografie talent. Eerdere winnaars van deze prijs waren: Peggy Kuiper (2018), Annabel van Royen (2019) en Colette Lukassen (2020).

Inzenden
Bij het inzenden van foto’s bij de Photographic Portrait Prize vallen deze eisen:
-Portretten moeten gemaakt zijn tussen 1 juni 2020 en 16 mei 2021 door een Nederlandse fotograaf of een internationale fotograaf die langere tijd in Nederland werkzaam is (geweest).
-Het is belangrijk dat het portret de korte en bewuste relatie tussen fotograaf en geportretteerde op een bijzondere manier te zien is.
-Er kunnen maximaal drie portretten worden ingezonden in deze categorie.

Bij de Photographic Portrait Talent gelden de volgende eisen:
-Portretten zijn gemaakt tussen 1 juni 2020 en 16 mei 2021 door studenten fotografie of fotografen die zijn afgestudeerd aan een Nederlandse fotografieopleiding. Ook autodidactische professionals kunnen meedingen binnen deze categorie.
-Inzenders zijn niet langer dan vijf jaar professioneel werkzaam in de fotografie, of zijn jonger dan 30 jaar op het moment van inzending.
-Minimaal drie en maximaal vijf portretten gemaakt als serie.

Prijzen
De winnaar van de Rabo Photographic Portrait Prize 2021 ontvangt 10.000 euro en wordt opgenomen in de kunstcollectie van de Rabobank. Daarnaast wordt het winnende werk mogelijk aangekocht door een andere grote internationale kunstcollectie.
De winnaar van de Rabo Photographic Portrait Talent 2021 ontvangt 2.500 euro en het werk wordt mogelijk ook aangekocht.

Voor meer informatie ga naar art.ing.com


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam