SO 2021 open voor inzending

0
SO 2021

Vanaf 12 april kunnen professionele fotografen werk inzenden voor SO 2021, de Selection Of Dutch Photography Award. De wedstrijd heeft geen categorieën en er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen in opdracht vervaardigde foto’s en vrij werk.

DuPho, de beroepsvereniging voor professionele fotografen in Nederland is de organisator van de SO Award. DuPho vertegenwoordigt alle beroepsfotografen in alle categorieën en kent met haar achtergrond, leden en contacten het vak van binnen en buiten. Het is belangrijk voor fotografen om een platform te hebben waar zij eenvoudig en efficiënt hun werk kunnen promoten bij een breed publiek en zo hun kans vergroten opdrachten binnen te halen. Daarom organiseren we ook juist dit jaar de SO 2021 Award.

Selection Of 2021
SO 2021, Selection Of Dutch Photography Award, nodigt alle professionele fotografen uit om in een selectie van 7 tot 12 foto’s een beeld te geven van zijn of haar werk van het afgelopen jaar (1 jan 2020 tm 1 mei 2021). Van reclame tot documentair, van still life tot portret, iedereen kan meedoen. De wedstrijd heeft geen categorieën en er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen in opdracht vervaardigde foto’s en vrij werk. De inzending kan een mix zijn van series en losse foto’s. Het is belangrijk dat je selectie een eigen handtekening heeft, een persoonlijke visie, een eigentijdse beeldopvatting.

Studenten kunnen inzenden in de categorie SO 2021 Student Award.

Missie jury
Een internationaal samengestelde jury, selecteert de beste en toonaangevende fotografen om vervolgens tijdens de prijsuitreiking de winnaar uitroepen. De missie van de jury, bestaande uit experts uit verschillende relevante disciplines, is om uit alle inzendingen ongeveer 20 fotografen te selecteren die tezamen een mooi beeld geven van de tijdgeest. De selectie dient een mix te zijn van alle vormen van fotografie. Leidraad bij de keuze is de signatuur van de fotograaf en de samenhang in inhoud en/of vorm van de inzending.

Publieksprijs
Dit jaar wordt er ook een publieksprijs geïntroduceerd. Dit jaar kan iedereen een stem uitbrengen op, het in hun ogen, beste werk van de Selectie van de jury. De inzending met de meeste stemmen wint daarmee de SO 2021 Publieksprijs.

Planning SO 2021 Award
12 april t/m 2 mei website open voor inzendingen
25 t/m 28 mei bekendmaking genomineerden via Instagram
14 t/m 28 juni stemmen voor de publieksprijs
2 juli prijsuitreiking

kijk hier voor alle informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam