Aandacht voor landschap bij Kahmann Gallery

0
Kahmann Gallery
©Rutger ten Broeke, Odalisque, Hoge Veluwe, 1985

‘Land Escapes’ zo heet de nieuwe groepstentoonstelling over landschapsfotografie. De Amsterdamse Kahmann Gallery stelt zichzelf open aan het dit nieuwe project en draagt het bij  aan het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen die 2021 uitroepen tot het themajaar ‘Ode aan het landschap’. Met dit themajaar willen zij en verschillende partners meer aandacht, kennis en waardering geven aan de Hollandse landschappen. Maar enkele fotografen hebben de regels gebroken en buitenlandse landschappen toegevoegd aan deze tentoonstelling.

Natuur is kunst
Sinds het ontstaan van kunst is de natuur al een grote inspiratie geweest voor vele kunstenaars. Vooral in de schilderkunst wereld zijn landschappen zeer belangrijk sinds het begin van de vijftiende eeuw. En nu in de eenentwintigste eeuw is de natuur nog steeds een van de meest belangrijkste inspiratiebronnen van vele schilders, kunstenaars en fotografen. Kunstenaars zien in natuur een mogelijk om nieuwe dingen te ontdekken en een kans om even te ontsnappen.

De tentoonstelling
Kahmann Gallery laat een samengestelde, prachtige tentoonstelling zien van 22 werken. Het werk van grotendeels Nederlandse fotografen maar ook het werk van  internationale fotografen zijn te bekijken. Bekende namen zoals:  Jeroen Toirkens, Brendan Pattengale, Rogier Houwen, Takeshi Shikama zijn allemaal te zien.

De groepstentoonstelling zal vooral Nederlandse landschappen tonen op de mooiste manieren, maar de buitenlandse landschappen erdoorheen geeft fotografie een kans om de wereld om ons heen te ontdekken.

©Albert Watson, Driving in the Rai, Isle of Skye, Scotland, 2013

In de online catalogus van Kahmann Gallery kan je alle kunstwerken al bekijken met toelichting van de fotografen zelf.  De tentoonstelling is al te bekijken in Kahmann Gallery. Vanwege de coronamaatregelen kunnen bezoekers een bezoek reserveren via www.kahmanngallery.com. Het is te bekijken vanaf 12 februari tot eind maart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam