De Matlas

0

In de periode 2011-2019 portretteerden de fotografen Daniel Heikens (Delft, 1980) en Rein Langeveld (Den Haag, 1979) in hun woonplaats Den Haag een groot aantal mannen met een mat. Uit hun enthousiasme, gekoppeld aan de fascinatie van ontwerper Joost Nijhuis (Den Haag, 1980) voor culturele fenomenen en stromingen, werd het idee voor een fotoboek geboren. Het moest een verzameling van matten-dragers worden, vormgegeven als een ware atlas, de Matlas, inclusief geografische kaarten, pictogrammen en statistieken aan de hand van vraaggesprekken met de heren. Inmiddels zijn er al meer dan dertig matdragers geïnterviewd door schrijver Philip Fokker en gefotografeerd door Daniel en Rein. Michel Adam (ex-FC Den Haag) heeft uiteraard een plek gekregen, net als vele andere Haagse, kleurrijke iconen met een mat.

Het is de droom van de fotografen om de Haagse Matlas het begin te laten zijn van een internationale serie. Hierin zouden mannen uit verschillende landen hun eigen plek moeten krijgen.
De Crowdfundcampagne voor de eerste Matlas is op 26 januari 2021 van start gegaan. Kijk hier voor de campagne.

Tentoonstelling
Wanneer de crowdfunding geslaagd is zal het boek in mei 2021 verschijnen en zal de tentoonstelling te bezoeken zijn in de lounge van Fotomuseum Den Haag.

Meer weten over de Matlas?
Check:

www.voordekunst.nl

Instagram en Facebook: @mulletatlas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam