Ruben Terlou: VPROserie De wereld van de Chinezen

0
Ruben Terlou
De wereld van de Chinezen, Kenia. ©VPRO

China speelt wereldwijd een steeds grotere rol. Onder president Xi Jinping wordt fors geïnvesteerd in verbinding en samenwerking en bedrijvige Chinezen vestigen zich in groten getale in het buitenland. In de nieuwe VPRO-reisserie De wereld van de Chinezen zoekt documentairemaker en China-expert Ruben Terlou hen op. Wie zijn ze, wat willen ze bereiken en wat voor impact heeft hun aanwezigheid op de lokale bevolking?

De wereld van de Chinezen is een zevendelige reisserie van Ruben Terlou, de eerste waarvoor hij geen voet in China heeft gezet. Van Kenia tot Cambodja en van Servië tot de Verenigde Staten is Ruben getuige van een nieuwe wereldorde waarin China een hoofdrol speelt. Overal duiken Chinezen op met een bijna onbeperkte werklust, de modernste technologie en heel veel geld. Wat bezielt hen? Wordt hun aanwezigheid vooral gezien als een kans of meer als een bedreiging? Luisterend naar hun verhalen én die van lokale bewoners gaat Ruben op zoek naar antwoorden.

Op 3 april opent Museum Hilversum een duotentoonstelling van Ruben Terlou en Ruben Lundgren over de wereld van Chinezen, met fotografie en documentairefilm. 

De wereld van de Chinezen, zondag 10 januari, 20.20 uur, VPRO, NPO2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam