Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021: Open call

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 vindt vanaf 26 juni 2021 plaats in de Der Aa-kerk in Groningen en wordt daarna uitgebreid met presentaties op meerdere locaties in Friesland en Groningen.

0
Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021

Met het thema ‘The Makeable Mind’ verkent het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 de snel veranderende relatie tussen visuele cultuur en de werkelijkheid: wat is de invloed van beeldtechnologieën, communicatiemedia en (burger)journalistiek op ons denken? En hoe verhullen, onthullen, beschrijven of herschrijven zij de werkelijkheid?

Dat de werkelijkheid niet eenduidig is, weten we al lang. Maar er is iets fundamenteels aan het veranderen in hoe wij de wereld zien en hoe de wereld aan ons getoond wordt. De maatschappij worstelt meer en meer met de begrippen ‘waarheid’ en ‘werkelijkheid’ en ook beeldmakers werken in de context van deze nieuwe ambiguïteit. Digitale en online technologieën hebben de traditionele opvatting van het fotografisch, filmisch of beeldend medium als ‘venster op de werkelijkheid’ veranderd. Daarnaast is het internet een cruciale bron van informatie geworden, een eindeloze stroom van al dan niet geverifieerde data en al dan niet betrouwbare boodschappers, met een grote impact op ons wereldbeeld.

Open call Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021
Noorderlicht vraagt zich met de 28e editie van haar festival af: hoe wordt ons denken gestuurd door de verschijningsvormen van grenzeloze communicatie, een op hol geslagen beeldcultuur, technische ongekende mogelijkheden en razendsnelle internetverbindingen? Voor deze editie heeft Noorderlicht Paulien Dresscher aangetrokken, onafhankelijk curator en onderzoeker op het gebied van cultuur en digitale media. 

Kunstenaars kunnen hun werk voorstellen via de Open Call die Noorderlicht heeft opengesteld. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam