Comedy Wildlife-foto’s in Natuurmuseum Brabant

0
Mark Fitzpatrick

De Comedy Wildlife Photography Awards zijn weer terug. En alle ruim 40 winnende foto’s komen weer naar Tilburg. Dit jaar zit er zelfs een Nederlandse inzending bij: The Inside Joke van Femke van Willigen. Vanaf vrijdag 30 oktober zijn de foto’s in Natuurmuseum Brabant te zien. De winnaar is Mark Fitzpatrick met een foto van de schildpad die zijn “middelvinger” opsteekt.

Algemene winnaar werd Mark Fitzpatrick met een briljante foto van een schildpad die er duidelijk genoeg van heeft en zijn “middelvinger” opsteekt. En de winnende publieksfoto zingt een overwinningsliedje: O sole mio, van Roland Kranitz. Er waren nog zes winnaars in andere categorieën.

De expositie werd drie jaar geleden exclusief naar Nederland gehaald door Natuurmuseum Brabant. En dat zorgde voor een groot succes, zowel in het museum als op social media. De situaties en gezichtsuitdrukkingen van de dieren zijn, in combinatie met de fotobijschriften, heel herkenbaar en soms onweerstaanbaar grappig. Die combinatie blijkt erg goed te werken.

De Comdey Wildlife Photography Awards is ontstaan door Tom Sullam en Paul Joynson-Hicks. Deze fotografen drukte vaak precies op het goede moment af en zagen vervolgens komische gezichtsuitdrukkingen van dieren op de foto’s, of ze bleken grappige situaties vastgelegd te hebben. De wedstrijd wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Met de fotowedstrijd steunen ze de organisatie Born Free, die zich inzet voor dierenbescherming en -welzijn. En met de verkoop van de foto’s wordt geld ingezameld voor de Born Free Foundation.

@Femke van Willigen
@Artuto Telle Thiemann
@Krisztina Scheef

Comedy Wildlife-foto’s

Natuurmuseum Brabant

30 okt t/m 9 mei 2021

Natuurmuseumbrabant.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam