Zeeuwse landschappen van fotograaf Frank Peters

De Zeeuws-Vlaamse fine art fotograaf Frank Peters laat vanaf 30 september zijn werk zien in galerie T in Middelburg. Twee van zijn meest bekroonde foto’s worden op groot formaat tentoongesteld. Samen zijn deze foto’s goed voor 10 internationale prijzen, waaronder de winnaar van de International Photography Awards, maar ook zilver en brons in onder andere de Fine Art Photography Awards en Monochrome Awards.

0
Frank Peters
@Frank Peters

De foto’s gaan over een winterlandschap met een boerderij in Zeeuws-Vlaanderen en een kleine haven langs de kust van Zeeland. Kenmerkend aan de stijl van Frank Peters, zijn de minimalistische beelden. Peters reduceert zijn foto’s tot de essentie: “Ik probeer afleiding te vermijden, waardoor alleen het belangrijkste overblijft. Een geslaagd minimalistisch beeld straalt wat mij betreft een zekere sereniteit en een niet alledaagse sfeer uit”.

Peters ziet zijn werk als kunstwerken waardoor hij ze maar één keer of in zeer gelimiteerde oplagen verkoopt. De foto’s die in galerie T hangen zijn unica’s. Er wordt maar één fine art print van gemaakt en er wordt een echtheidscertificaat op gezet, zodat een verzamelaar zeker weet dat het om een uniek exemplaar gaat. Foto’s van unieke exemplaren zijn bijzonder in de fotografiewereld.

In galerie T exposeert tegelijkertijd ook kunstenaar Ad Arma (kunstenaar van het jaar 2007). Hij staat bekend als een veelzijdige kunstenaar. Hij schildert, maar maakt ook bronzen beelden, keramisch en grafisch werk. In de galerie is een documentaire te zien over hem gemaakt door Frank Peters.

@Frank Peters

Meer informatie:

https://www.frank-peters.nl/

https://www.galerie-t.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam