Fotografie in de metaalindustrie

0

Ben jij van beroep fotograaf en ben je ingeschakeld door een bedrijf in de metaalindustrie om foto’s te maken van bepaalde producten of machines? Interessant! Dit is een unieke uitdaging voor fotografen die normaliter foto’s maken van mensen, natuur of schoonheidsproducten. Nog nooit een kantbank gebruikt of gezien, maar er toch foto’s van moeten maken? In dit artikel vertellen we je wat je moet weten en hoe je je moet voorbereiden wanneer je foto’s maakt van metaal en grote apparatuur. 

Wat is het gewenste doel?

Het is van groot belang om te weten wat je gaat fotograferen en wat het gewenste doel van de shoot is. Maak je foto’s van machines voor een website waar bouwbedrijven hun materiaal kunnen bestellen, schiet je beelden van het productieproces voor op de website van het bouwbedrijf zelf of fotografeer je het afgewerkte product? Het is belangrijk om dit vooraf te weten, zo kun je zelf goed bepalen wat jouw invalshoek wordt, welke lenzen je mee moet nemen en welke details goed op de foto moeten komen te staan. 

Kwaliteitscontrole en veiligheid

Voordat je begint met het maken van foto’s, is het aan te raden om een bevoegd persoon een kwaliteitscontrole te laten uitvoeren. Werken de Mach4metal machines naar behoren en zijn de scherpe randjes en krasjes van het metaal weggewerkt? Ook is het belangrijk dat je jouw lenzen en camera controleert. Maak je foto’s op een werkplaats terwijl het productieproces in volle gang is? Dan is het cruciaal om je eigen veiligheid in belang te nemen. Zorg ervoor dat je beschermende kleding en zelfs een veiligheidsbril en -helm ontvangt voordat je begint met het schieten van de foto’s. 

Belichting

Het licht in een werkplaats is voor het maken van mooie foto’s vaak verre van ideaal. Zorg er dus voor dat je zelf lampen meeneemt om de texturen en glans van het metaal mooi weer te geven. Minimaliseer schaduwen wanneer je productfoto’s maakt door het gebruik van studioverlichting of natuurlijk licht. Vraag natuurlijk wel vooraf wat mogelijk is. Ben je op de werkplaats en zijn er mensen om je heen bezig met het productieproces? Dan kunnen jouw studiolampen zorgen voor overlast. Probeer het licht dan zo mooi mogelijk te krijgen in de nabewerking!

Het belang van de details

Wat het gewenste doel ook is, details zijn enorm belangrijk op foto’s. Maak dus gebruik van de technieken van de macrofotografie om fijne kenmerken te laten zien. Dit is vooral belangrijk bij productfotografie. Laat zien welke kleine knopjes, mesjes en schroeven er op of in de machine zitten. Zoom in om de unieke texturen van de metalen vast te leggen. Maak de beelden zo sprekend mogelijk!

Het is misschien iets wat je niet vaak doet, maar foto’s maken voor de metaalindustrie is een leuke uitdaging! Bereid je goed voor, weet wat het doel is, stel je veiligheid voorop, zorg voor een goede belichting en focus je op de details. Veel fotografie plezier! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam