Bastiaan Woudt: Peak

0
Bastiaan Woudt
Peak © Bastiaan Woudt

Voor zijn nieuwste werk Peak reisde Bastiaan Woudt door de bergen van Nepal. De expeditie van 26 dagen bracht hem naar de vaak onbewoonde gebieden rondom het bergmassief Annapurna waarbij hij tot bijna 6000 meter hoogte klom. Het resultaat toont niet alleen landschappen en stillevens, maar ook de fiere Nepalese bevolking die hij onderweg ontmoette.

Bastiaan ondernam de tocht samen met zijn broer Arjan. Ze besloten om niet de geijkte toeristische route te volgen, maar een alternatieve, zwaardere route, die ze door de jungle en door rustige dorpen voerden. Het was afzien maar de ontmoetingen en de gesprekken met monniken en jongens in opleiding tot monnik en bewoners in de dorpen waren het waard. De rust van monniken stond in groot contrast met het zwoegen berg op. Het was een uitdaging om naast het zware loop/klim werk toch gefocust te blijven op het beeld dat Bastiaan wilde maken. Wellicht is dat wat hij leerde van de monniken, de rust in het hoofd om gefocust te blijven.
Het heeft uiteindelijk geresulteerd in een prachtig boek met de onmiskenbare signatuur van Bastiaan, zelfs in de, voor hem ongebruikelijke, landschapsfoto’s.

Een tentoonstelling is van 12 september t/m 30 november te zien bij de Kahmann Gallery in Amsterdam.
Het boek is o.a. te bestellen bij Bastiaan eigen uitgeverij 1605 Publishers.

Bekijk hieronder de video van de making of van Peak

Meer over Bastiaan Woudt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam