De Donkere Kamer is terug

0
Dries Van Noten, Antwerp, 2019 © Anton Corbijn

De Donkere Kamer is weer terug en dit keer voor de 21e editie. Na het coronavirus zijn ze sterker dan ooit. Als je van fotografie houdt, dan is de donkere kamer zeker iets voor jou. Op 27 september is De Donkere Kamer te gast in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist.

Anton Carbijn is headliner die avond, hij stelt zijn expo en boek MOØDe voor, die de avond voorafgaand gepresenteerd zijn. Maar Corbijn is niet alleen. Ook Karel Fonteyne komt spreken over zijn nieuw boek ‘SPELL’. Verder praten Jeroen Toirkens en Jelle Brandt Cortius ons bij over hun ‘Borealis project’. Ook Sebastian Steveniers zal er zijn om er zijn ‘Bosfights’ foto’s voor te stellen. En Stijn Meuris voorziet een column bij een foto.

De Donkere Kamer is een live-avondprogramma die in het thema staat van fotografie. Tijdens deze avond zijn er verschillende fotografen aanwezig. De avond wordt geleidt door professionele interviewers. Tijdens het evenement kan je een gesprek voeren met veelgeprezen nationale of internationale fotograven. Ook worden fotografen binnen het fotografische veld uitgenodigd om te praten over nieuwe boeken, projecten en evenementen. Daarnaast worden er ook kunstenaars en visuele columnisten uitgenodigd.

Het evenement introduceert naast de interviews drie opkomende fotografen die ieder hun projecten aan het publiek zullen presenteren. Fotografen kunnen zich aanmelden om deel te nemen voorafgaand aan het evenement. Hierbij zal een professionele jury nauwkeurig drie veelbelovende projecten selecteren op te laten zien tijdens het evenement. Het publiek mag na het eind van het evenement stemmen op hun favoriete fotograaf van de avond. Iedere stem wordt omgezet in een geldbedrag. Aan het eind van de avond ontvangt iedere spreker het bedrag van de hoeveelheid stemmen die ze hebben gekregen.

27 september 2020, 20u Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist

tickets: €15 – uitzonderlijk telefonisch te bestellen: 050 630 430 
info: www.dedonkerekamer.org – info@sltrtd.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam