Fresh Eyes Photo Fair

Bewonder vanaf 16 september al het nieuw aanstromend fotografiewerk tijdens de eerste editie van Fresh Eyes. Hier zie je veel belovende werken die het oog verleiden, verwarren en verrukken. Tickets zijn aanstaande zaterdag verkrijgbaar vanaf 12:00 uur.

0
Campagnebeeld Fresh Eyes - ©Chantal Elisabeth Ariëns

Tijdens Fresh Eyes, een initiatief van Roy Kahmann wordt de Gashouder Amsterdam omgetoverd tot een fotografiebeurs met nog nooit eerder vertoond werk. Deze magische locatie is al acht jaar het toneel van Unseen en partner van Fresh Eyes.

De economische gevolgen van het Coronavirus zijn voor vele sectoren ingrijpend, waaronder ook de kunst- en cultuurwereld. Hierdoor zijn vele tentoonstellingen en beurzen geannuleerd op uitgesteld, waardoor fotografen wereldwijd een podium wordt ontnomen. Daarom hebben ze achter de schermen hard gewerkt om de afstand tussen talent en publiek te verkleinen.

Fresh Eyes biedt behalve onvertoond werk ook rondleidingen met gidsen, een avondprogramma en een boekenmarkt georganiseerd door Artibooks. Op deze markt vind je zeldzame gesigneerde boeken en magazines, maar ook collecties van publicaties die door talenten zelf zijn uitgeracht. Ook wordt de nieuwe editie van “GUP Magazine” en het boek “Fresh Eyes 2020” gepresenteerd.

Tijdens het evenement zijn er verschillende fotografen aanwezig, waaronder; Justine Tjallinks een Rembrandtesque fotografieartieste en Jeroen Hofman ‘koning van de vergezichten’. Maar er is ook genoeg ruimte voor nieuw talent. Laat je in vervoering brengen door de surrealistische werken van Chantal Elisabeth Ariëns, vol abstractie en analoge romantiek. Of betoveren door de kleurrijke creaties van Joep Hijwegen in zijn zoektocht naar betekenis en verlangen. Dompel je onder in de maatschappelijke thema’s en soepele silhouetten van Sara Punt, waarin het menselijk lichaam als communicatiemiddel wordt gebruikt. De beelden van Lotte Ekkel ontsluieren alledaagse schoonheid en fascineren met lijnen, structuren en contrasten. Nu zijn ze nog te bewonderen, straks zijn ze gevlogen: Fresh Eyes biedt de unieke kans om dicht bij ambitieuze fotografen te komen die aan de vooravond van hun carrière staan.

Previewdag: 16 september, ticketprijs €25 incl. drankje

Reguliere dagen: 17-20 september, ticketprijs €15

De Gashouder, Westergasterrein, Amsterdam

Meer informatie klik hier voor de website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam