Alec Soth – I Know How Furiously Your Heart is Beating

0
Alec Soth
Sonya and Dombrovsky, Odessa, 2018 © Alec Soth / Magnum Photos

Magnum fotograaf Alec Soth (1969) werd bekend als de chroniqueur van het bestaan in de marges van de Amerikaans samenleving. Als fotograaf maakte hij in 2004 naam met zijn serie Sleeping by the Mississippi waarin de zonderlinge en onopgemerkte plekken en personen centraal staan die hij aantrof tijdens zijn reizen langs de rivier. Na een grootschalig retrospectief in 2015 volgde voor de fotograaf een periode van bezinning, waarin hij niet reisde en nauwelijks fotografeerde. Zijn meest recente project I Know How Furiously Your Heart Is Beating is het resultaat van deze persoonlijke zoektocht en markeert een vertrek van Soths eerdere werk. De fotograaf vertraagde zijn werkproces en keerde de lens naar binnen. Foam presenteert de eerste museale tentoonstelling van zijn nieuwe serie, bestaande uit stillevens van bescheiden bezittingen en portretten van uitzonderlijke mensen in hun persoonlijke omgeving.

Alec Soth – I Know How Furiously Your Heart is Beating
11 sep t/m 6 dec
Foam
Keizersgracht 609, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam