Judith Minks presenteert Freckles & more

0
Judith Minks
© Judith Minks

Voor haar fotoserie Freckles maakte Judith Minks meer dan 100 portretten van mensen met sproeten. In Museum Henriette Polak is deze zomer een selectie te zien.

Hoewel sproeten als een van de zeven schoonheden worden beschouwd en voor velen een sterke associatie hebben met zon en zomer, zijn degenen die ze bezitten er niet altijd even blij mee. Ten onrechte in de ogen van Minks: “De uitdrukking van mensen met sproeten wordt in sterke mate door deze pigmentvlekken bepaald. Andere gezichtsbepalende elementen zoals ogen, neus, mond en oren kennen regelmaat. Ze zitten altijd op een zelfde plek in het gezicht. Voor sproeten gaat dat niet op. De niet te ordenen willekeur waarmee sproeten over het gezicht zijn verdeeld, maakt sproetengezichten voor mij bijzonder en fascinerend.”

Naast Freckles zijn ook de series Hotel room en Moments in time te zien. Hierin ensceneert Judith Minks persoonlijke herinneringen, ervaringen en fantasieën in gestileerde en zorgvuldig belichte sets. De beelden, die doen denken aan het werk van Erwin Olaf, Gregory Crewdson en Edward Hopper, zijn tegelijkertijd intiem en afstandelijk.

Tot en met 27 september te zien in Museum Henriette Polak, Zutphen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam