Eddy Posthuma de Boer: De eerste foto van God

0
Eddy Posthuma de Boer
Saturday night, 1959, Kunstmuseum Den Haag. © Eddy Posthuma de Boer

Eddy Posthuma de Boer (1931), generatiegenoot van Ed van der Elsken en Johan van der Keuken, is een van de belangrijkste nog levende vertegenwoordigers van de humanistische fotografie in Nederland. Dankzij zijn enorme reislust heeft hij in meer dan tachtig landen het menselijk leven vastgelegd. Daarbij laat hij geen enkel aspect van dit leven onaangeraakt: hij zoomt in op drama maar toont ook veel humor. Zijn werk werd veelvuldig gepubliceerd in kranten en tijdschriften, maar bovenal is hij een maker van fotoboeken.

Jongetje met brandend karton, 1958, Kunstmuseum Den Haag. © Eddy Posthuma de Boer

Fotomuseum Den Haag presenteert een grote tentoonstelling met circa 150 foto’s, waarbij de meeste aandacht uit zal gaan naar de jaren ’50, ’60 en deels ook tot eind jaren ’70. Een belangrijke en zeer sterke periode in het oeuvre van de fotograaf. Thema’s die zullen worden uitgelicht zijn onder meer ‘In het nest met de rest’, portretten en het ‘Dossier werkeloosheid in Nederland’. Ook zal aandacht worden besteed aan de tentoonstelling die Eddy Posthuma de Boer in 1962 in het Stedelijk Museum in Schiedam heeft gehad. 

t/m 23 augustus
Fotomuseum Den Haag

Eddy Posthuma de Boer
Standwerker op het Amstelveld, Amsterdam, 1954, Kunstmuseum Den Haag. © Eddy Posthuma de Boer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam