Meraki!

0
fotovakschool

Foto expositie eerstejaars studenten Fotovakschool

Eerstejaarsstudenten van de Fotovakschool in Apeldoorn hebben de afgelopen maanden gewerkt aan series van zelfportretten. Vanaf 26 juni zijn de foto’s te zien in de online expositie: Meraki! De zelfportretten tonen hun kijk op de samenleving en onthullen details over hun persoonlijkheden. De studenten hebben samen een website gemaakt en een virtuele ruimte ingericht op het programma Artsteps, zodat deze eerste expositie Meraki! ondanks het coronavirus door kan gaan. Neem vooral een kijkje op sociale media om op de hoogte te blijven!
Instagram
Facebook
Website

Xandrine Koller – Shaming The Taboo
Praten over seksuele problemen wordt nog vaak als taboe gezien. In deze serie ga ik hier op in en probeer ik de kijker te confronteren met de emoties en gevoelens die ik heb ondervonden rondom mijn seksuele problemen. In dit project wil ik acceptatie wekken voor de problemen die mensen ondervinden en dat dit geen taboe meer zou moeten zijn.

Savannah Van Den Roovaart – Generation Z
In mijn zelfportretten zal ik proberen mijn generatie, generatie Z, te vertegenwoordigen. Het is een generatie vol activisten, een generatie die gehoord wilt worden en een generatie die de wereld wilt veranderen. Het protest bord is dan ook de rode draad in mijn serie. 
Ik wil niet alleen laten zien waar mijn generatie voor staat maar ik wil ook generatie Z zelf laten nadenken over hun positie hierin.
Deze foto maakt geen deel uit van mijn serie, maar toont een situatie die precies laat zien wat ik in mijn serie probeer te verwoorden.
Generatie Z is klaar voor verandering!

fotovakschool

Tess Trommel – the highly sensitive mind
Mijn zelfportretten tonen vijf kenmerken van HSP (hoog sensitieve personen). Ik maak kleurrijke collages die je laten zien hoe een hoog sensitief persoon het dagelijks leven ervaart. Persoonlijk denk ik dat hooggevoeligheid positieve en negatieve aspecten heeft. Hooggevoeligheid kan moeilijk zijn om uit te leggen of te begrijpen, en mijn collages kunnen daarbij helpen.

fotovakschool

Marije Slingerland – Face, me
Voor de zelfportretten vroeg ik vrienden uit verschillende groepen om mijn uiterlijk en mijn persoonlijkheid te beschrijven. Ik kwam erachter dat, hoewel iedereen hetzelfde van buiten ziet, ze allemaal verschillende persoonlijkheden zien. Ik kies ervoor om mijn uiterlijk aan te passen aan de persoonlijkheid die ze beschreven. Dus uiteindelijk heb ik vier foto’s van mijn verschillende persoonlijkheden en één foto van mezelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam