Sony ZV-1

0
Sony ZV-1

De Sony ZV-1 is gebaseerd op de compactcamera’s uit de RX100-reeks, maar biedt veel mogelijkheden en functies die hem aantrekkelijk maken voor vloggers. Zo kan het scherm nu zijwaarts openklappen. Daardoor is het mogelijk om op te nemen met externe audio-accessoires.

Bij de andere RX100-camera’s klapt het scherm 180° naar boven, zodat je geen richtmicrofoon meer kunt monteren. De Sony ZV-1 heeft een ingebouwde directionele microfoon die zo geplaatst is dat hij geluid aan de voorzijde van de camera opneemt – dus de stem van de vlogger die zichzelf filmt. Daarnaast heeft de ZV-1 ook een standaard 3,5 mm microfoonaansluiting en een Multi Interface Shoe om microfoons aan te sluiten. De ZV-1 wordt geleverd met een dead kitten accessoire dat op de MI-schoen past om windruis te minimaliseren. Net als de RX100 V beschikt de ZV-1 over een sensor op 1 inch formaat en een ZEISS Vario-Sonnar T 24-70mm F1.8-2.8 objectief. Hij is uitgerust met de nieuwste generatie BIONZ X beeldprocessor en Sony’s slimme autofocus met Real-time Eye AF en Real-time Tracking. De Face Priority AE-functie detecteert gezichten en past de belichting daar op aan zodat je steeds correct belicht wordt. Dankzij de bokeh-knop bovenop de camera kun je de (on)scherpte van de achtergrond aanpassen terwijl je aan het filmen bent. De Product Showcase-instelling zorgt voor snelle en soepele focusovergangen tussen het gezicht van de presentator en een voorwerp dat hij toont.

De ZV-1 filmt in 4K-resolutie met een XAVC S-codec met hoge bitsnelheid. Voor flexibele nabewerking biedt hij Hybride Log-Gamma (HDR), S-Gamut3.Cine/S-Log3 en S-Gamut3/S-Log. Door hem via usb op een pc aan te sluiten kun je de ZV-1 als webcam gebruiken. De Sony ZV-1 heeft een verkoopprijs van € 800,-.

www.sony.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam