Fotowedstrijden, een overzicht

0
Zilveren Camera selfie met de koning
Zilveren Camera Selfie met de Koning

In het voorjaar van 2020 zal weer een aantal belangrijke fotografieprijzen uitgereikt worden. Maar er moet eerst nog ingezonden worden.
Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende fotowedstrijden en een open call met de inzend-data en wie mag inzenden. Lees altijd van tevoren de wedstrijdvoor-waarden goed door!

Fotowedstrijd world press photo

World Press Photo 2020

WAT De verschillende World Press Photo-fotowedstrijden vormen samen de meest bekende fotowedstrijd van het jaar. De hoofdprijs is € 10.000,- in elke wedstrijd.
Zowel de Photo Contest als de Digital Storytelling Contest hebben verschillende categorieën waarvoor je kunt inzenden.
De Stichting World Press Photo gelooft in de kracht van het laten zien en het belang van het zien van beeldverhalen van hoge kwaliteit.

INZENDEN Tot 9 januari, 12 uur ’s middags uiterlijk registreren voor de Photo Contest; 14 januari tot 12 uur ’s middags uiterlijk inzenden voor Digital Storytelling Contest en Photo Contest.

WIE Alle professionele fotojournalisten van over de hele wereld. Inzenden is gratis.
Op 25 februari zullen de genomineerden bekend worden gemaakt.
Op 17-18 april vindt het World Press Photo Festival plaats in Amsterdam.

INFO Kijk op worldpressphoto.org voor een overzicht van de verschillende wedstrijden en categorieën.

fotowedstrijd Zilveren Camera

Zilveren Camera 2019

WAT De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek in Nederland.

Voorwaarde: het beeldmateriaal moet gemaakt zijn in 2019. Reportages/series waarmee al eerder is gestart en die (pas) in 2019 zijn afgerond, kunnen ook worden ingezonden.
Fotografen kunnen werk inzenden voor verschillende categorieën en daarmee meedingen naar de belangrijkste prijs van de wedstrijd: de Canon Zilveren Camera-wisseltrofee en een geldbedrag van € 10.000,-.
De winnende beelden worden verzameld in het Zilveren Camera Jaarboek en eerst tentoongesteld in Museum Hilversum, waarna de expositie door Nederland reist.

INZENDEN Tot 2 januari 2020, 18 uur.

WIE De wedstrijd staat open voor beroepsfotografen met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland) en voor buitenlandse fotografen die in Nederland werken en wonen. Ook beroepsfotografen die niet zijn aangesloten bij een beroepsvereniging kunnen deelnemen. De uitslag wordt op zaterdag 1 februari bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

INFO Kijk op zilverencamera.nl voor alle informatie over inzenden.

fotowedstrijd SO Award

SO Awards 2020

WAT SO 2020 Award, Selection Of Dutch Photography, is de fotografiewedstrijd die gaat over de creatieve identiteit van de professionele fotograaf. SO gelooft in de individuele kracht en het handschrift van elke fotograaf. DuPho, organisator van de wedstrijd, wil met de SO Award aandacht vestigen op het diverse fotografielandschap in Nederland. De kwaliteit van de Nederlandse fotografie is heel hoog. Daarnaast wil DuPho met de SO Award foto­grafen zichtbaarder maken. Het platform maakt het eenvoudiger en efficiënter hun werk te promoten bij een brede selectie van professionals uit het veld en daardoor zijn of haar kans te vergroten om opdrachten binnen te halen.

INZENDEN 2 t/m 20 januari.

WIE SO 2020 nodigt professionele fotografen uit om in een selectie van 7 tot 12 foto’s een beeld te geven van het eigen werk van 2019, waarin de handtekening als fotograaf duidelijk naar voren komt.

INFO Kijk op dupho.nl/so-award voor meer informatie.

fotowedstrijden Sony world photography award

Sony World Photography Awards 2020

WAT De Sony World Photography Awards is een belangrijke speler in het veld van de internationale fotowedstrijden. De Awards bestaan uit vier onderdelen:
• Professional (reeks/meerdere werken)
• Open (enkele afbeelding)
• Student (academische instellingen)
• Youth (12- tot en met 19-jarigen)
Uit de tien categoriewinnaars van de professionele competitie wordt vervolgens de Photographer of the Year gekozen.

INZENDEN Tot en met 7 januari 13 uur GMT.

WIE Voor professionals, amateurs, studenten en jongeren. Check de verschillende categorieën om in te zenden.
In het voorjaar vindt de uitreiking plaats in Londen, waar aansluitend de tentoonstelling te zien zal zijn.

INFO worldphoto.org

fotowedstrijden breda photo festival

Breda Photo 2020 – Open Call

WAT BredaPhoto Festival is een internationale fotografie-biënnale in Breda en toont the state of the art van de hedendaagse fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond. In 2020 is het thema: The best of times; the worst of times.
Het festival presenteert internationaal gerenommeerde kunstenaars zij aan zij met jong talent en stimuleert uitwisseling tussen beide.

INZENDEN 15 januari uiterlijk 23.59 CET.

WIE Professionele fotografen van over de hele wereld kunnen inzenden om hun op het thema gebaseerde verhaal in beeld te brengen.
Fotografen die door de jury geselecteerd worden, krijgen de kans om hun werk te exposeren op BredaPhoto Festival 2020. BredaPhoto Festival vindt plaats van 9 september tot en met 25 oktober 2020.

INFO bredaphoto.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam