Drie mooie fotografieplekken in Europa

0
Reizen

Je hoeft helemaal niet naar de andere kant van de wereld te reizen om mooie foto’s te maken. Ook in Europa zijn er schitterende plaatsen te vinden waar je met je camera gegarandeerd prachtige kiekjes schiet. Vaak kun je deze bestemmingen gewoon met de auto bezoeken! Wat zijn de mooiste fotografiebestemmingen van Europa?

1. De Alpen

Mensen die geïnteresseerd zijn in landschapsfotografie, moeten absoluut een keertje naar de Alpen gaan. De Alpen lenen zich perfect voor deze vorm van fotografie. Dit prachtige berggebied ligt in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Slovenië. Je kan hier van alles fotograferen: van de besneeuwde bergen tot de verschillende flora en fauna. Mooie plekjes in de Alpen zijn de Dolomieten in Italië of de Gorges du Verdon in de Franse Alpen. Uiteraard zijn er ook nog andere, prachtige gebieden in de Alpen. Denk hierbij aan de Graubünden in Zwitserland of Tirol in Oostenrijk. Kortom, in de Alpen is voor ieder wat wils!

2. IJsland

IJsland heeft het allemaal: van bergen, lavavelden en vulkaankraters tot watervallen, gletsjers en ijsgrotten. Een echte aanrader zijn de Vatnajökull ijsgrotten, gelegen in het Nationaal Park Skaftafell. Deze ijsgrotten bestaan uit prachtige, glaciale blauwe kleuren. De ijsgrotten smelten en hervormen zich elk jaar. Een lust voor het oog voor iedere fotografieliefhebber! Je kunt deze bijzondere ijsgrotten bezoeken van november tot maart. Ook het noorderlicht is natuurlijk fantastisch om te fotograferen. Er worden regelmatig ook fotoreizen naar IJsland georganiseerd waar je bijvoorbeeld leert hoe je het indrukwekkende noorderlicht vast kunt leggen op een foto.

3. Kroatië

Kroatië zal bij de meeste fotografen niet hoog op de fotografiebucketlist staan. Dat komt omdat het een redelijk, onbekende bestemming is voor fotografen. Dat is jammer, want Kroatië is uitermate geschikt voor reis- en natuurfotografie! Vooral het Nationaal Park Plitvicemeren is een echte aanrader. Dit park bestaat uit zes prachtige meren en meer dan 400 watervallen. Daaromheen bevindt zich een prachtig bos, waar onder andere beren, wolven en lynxen te bewonderen zijn. Wil je liever een stad bezoeken? Dan is Dubrovnik een echte aanrader! Dubrovnik is een van de mooiste steden van de Adriatische kust. De stad is zelfs zo fotogeniek dat televisieproducent HBO besloot om een groot deel van Game of Thrones daar te filmen!

Voorbereid op pad

Tot slot is het belangrijk om een goede autoverzekering af te sluiten als je met de auto op pad gaat. Het is verstandig om je ook te verzekeren voor pechhulp in het buitenland. Controleer of je ook verzekerd bent voor vervangend vervoer in het buitenland. Wel zo handig! Je kunt het beste verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken om te kijken welke goedkope autoverzekering het beste bij jouw wensen past. Daarnaast is het belangrijk om de groene kaart mee te nemen. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs. Daarnaast vind je op deze kaart het telefoonnummer van de alarmcentrale. Denk ook aan een goede verzekering voor al je apparatuur; voor de fotografie-liefhebber waarschijnlijk nog vele malen belangrijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam