Wat zijn de smartphones met de beste camera’s van 2021?

0

Waar je in het verleden beslist een dure en goede camera nodig had om mooie foto’s te kunnen schieten, is dit anno 2021 zeker niet meer het geval. In plaats daarvan kun je gewoon een abonnement met telefoon nemen om vervolgens prachtige kiekjes te maken. Met andere woorden, je hebt alleen een smartphone nodig! Natuurlijk zul je als professionele fotograaf alsnog professionele camera’s gebruiken, maar de hobby-fotograaf kan in principe zeker kiezen voor sim only vergelijken met een van de onderstaande smartphones. 

Apple iPhone SE

Budget premium-telefoons waren de hype in 2020 en experts kunnen niet ontkennen dat de iPhone SE een van de beste cameratelefoons is die je kunt krijgen voor een acceptabelere prijs. Het biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding, iets wat je meestal niet hoort als je het over Apple-producten hebt. De iPhone SE heeft het bekende glas en metalen design dat we op de iPhone 8 zagen en heeft een zeer competitieve camera. Gebruikers zullen het ook geweldig vinden dat Apple niet beknibbelde op de processor, aangezien de iPhone SE dezelfde Apple A13 Bionic-processor gebruikt die we zien in iPhone 11-handsets. Andere voordelen zijn draadloos opladen en een IP67-classificatie.

Xiaomi Mi 11 Ultra

De Xiaomi Mi 11 Ultra presenteert een uniek gebruiksscenario en ontwerp dat het absoluut tot een van de beste cameratelefoons maakt, althans in sommige opzichten. Om te beginnen wordt het geleverd met een klein scherm aan de achterkant, dat kan worden gebruikt als voorbeeld voor de hoofdcamera’s. Selfiemakers zullen hier absoluut dol op zijn en het camerasysteem is ook best goed. Dit is dus een geweldige cameratelefoon met veelzijdigheid en kwaliteit. Bovendien heeft Xiaomi de macrocamera gedumpt voor een telelens. Voor de meeste gebruikers blijkt dit een stuk nuttiger te zijn. Prijzig is deze smartphone helaas wel.

Google Pixel 5

De Pixel-reeks staat bekend om de beste specificaties, inclusief de nieuwste processors en alle functies die je nodig hebt. De Google Pixel 5 neemt een andere benadering door een aantal hoeken te verminderen en de telefoon betaalbaarder te maken. Het goede nieuws is dat Google niet heeft beknibbeld op de camera-afdeling, iets waar de Pixel-reeks ook erg bekend om staat. Je krijgt nog steeds een vrij eenvoudige cameraselectie in vergelijking met andere vlaggenschepen, met een opstelling met twee camera’s aan de achterkant. Dit zijn een 12,2 MP hoofdcamera en een 16 MP ultragroothoeklens. Dit is veranderd aangezien de Pixel 4-serie vroeger een telelens had in plaats van die ultrabrede lens.

Samsung Galaxy S21 Ultra

De Galaxy S21-familie arriveerde zoals verwacht op Samsung’s Unpacked-evenement in januari 2021 en de drie modellen hebben de toon gezet voor telefoons in dit jaar. Je krijgt alles wat je zou verwachten en in het geval van de Galaxy S21 Ultra krijg je nog meer. Het belangrijkste is dat deze absoluut tot de beste cameratelefoons op de markt behoren. Het wordt geleverd met vier camera’s, waardoor het de meest veelzijdige van de serie is. Dit apparaat beschikt ook over laser-autofocus en 100x hybride zoom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam