Marie Cécile Thijs: SOLO

In de SmithDavidson Gallery in Amsterdam is momenteel een expositie van Marie Cécile Thijs te zien, waarbij de nadruk ligt op recente ontwikkelingen in haar werk. Hierbij zijn ook nog niet getoonde beelden te zien

0
Marie Cécile Thijs
Dandelion Rose 2018 © Marie Cécile Thijs

In 2009 maakte Marie Cecile Thijs indruk met de White Collar series, portretten van katten en kinderen met de 17e eeuwse molensteen kraag uit de collectie van het Rijksmuseum. Werk uit deze serie is inmiddels opgenomen in diverse internationale museumcollecties. Thijs werkt zowel als portret- als stilleven fotograaf en over de afgelopen twee decennia heeft zij diverse series uitgebracht in de voor haar typerende minimalistische stijl. Haar beelden zijn zowel historisch als hedendaags en krijgen door deze combinatie een tijdloze kracht. In de diverse series worden thema’s consequent uitgediept: in haar ‘Food Portraits’ welke sinds 2012 volgde op ‘White Collar’ speelt Marie Cecile Thijs met een herwaardering voor het traditioneel Hollands stilleven, maar met een contemporaine en surrealistische inslag. De beelden van Thijs, soms met humor dan weer ingetogen en altijd met oog voor detail, zijn uniek en uiterst herkenbaar. In de serie ‘Amazones’ zien we vrouwen als krachtige en autonome wezens, maar tegelijk als jonge en levendige personages, die de wereld met vertrouwen tegemoet treden. In de meest recente ‘Green Scenes’ serie worden plantaardige, dierlijke en technische elementen in een organische symbiose verbonden tot futuristische creaties. Marie Cecile Thijs toont deze realistisch ogende stillevens uit haar fantasiewereld, waarbij de natuur de regie terug neemt op de mens.

SOLO
Marie Cécile Thijs
t/m 10 jan 2020
SmithDavidson Gallery
Prinsengracht 570, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam