Dialogue Vintage Photography Amsterdam

0
dialogue vintage photography

Op 21 september vindt in het Cultureel Educatief Centrum (CEC) in Amsterdam-Zuidoost Dialogue plaats. Een nieuw evenement voor verzamelaars, handelaren, curatoren, fotografen en alle anderen met interesse in vintage fotografie.

Dialogue vindt gelijktijdig plaats met Unseen. Waar deze laatste zich richt op hedendaagse fotografie, gaat het bij Dialogue om vintage fotografie en fotoboeken uit de periode 1839-1990.
De Stichting Dialogue hoopt hiermee een jaarlijkse ontmoetingsplaats te creëren voor iedereen die geïnteresseerd is in vintage fotografie als eerbetoon aan de in 2013 overleden Frido Troost. Zijn fotogalerie, het Institute of Concrete Matter (ICM) in Haarlem, was een belangrijke ontmoetingsplaats voor de Nederlandse fotografiegemeenschap.

Fair

Op de Dialogue Vintage Photo Fair is een grote verscheidenheid aan vintage foto’s en fotoboeken te koop. Verzamelaars en handelaren uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en diverse andere landen zullen hun nieuwste aanwinsten op het gebied van vintage fotografie tonen, met onder meer kunstfotografie, pers en modefotografie, negentiende-eeuwse reisfotografie, zout- en albuminedrukken, cartes de visite en stereoviews.
Naast de beurs is er een gevarieerd programma met lezingen, workshops en paneldiscussies en zal een aantal Nederlandse verzamelaars bijzondere foto’s uit hun collectie tentoonstellen. Ook is er een tentoonstelling te zien van het project Woza Sisi van Dahlia Maubane over haarstylisten in Johannesburg.

Dialogue, Vintage Photography Amsterdam
21 september, 11.00–18.00 uur
Entree is gratis
CEC Amsterdam
Bijlmerdreef 1289, Amsterdam

Kijk hier voor meer info

Focus zal ook aanwezig zijn als oudste, nog bestaande, fototijdschrift in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam