Sony FE 35mm F1.8 GM – Veelzijdige groothoek

0
Sony FE 35mm F1.8 GM

Met de Sony FE 35mm F1.8 GM introduceert Sony een groothoek prime voor de A7- en A9-camera’s. De lens biedt een hoge beeldkwaliteit en een maximale lichtsterkte van F1.8.

Ideaal brandpunt
35 mm is een ideaal brandpunt voor fotojournalistiek en straat- en reportagefotografie. Je kunt er – mits je een wat grotere afstand tot het onderwerp in acht neemt – ook prima portretten mee schieten, de omgeving speelt dan duidelijker mee in het beeld.

Beeldkwaliteit
Het optisch ontwerp bestaat uit elf elementen (in negen groepen) inclusief een asferisch element. De opnames bieden een hoge scherpte en een uitstekend contrast van hoek tot hoek en een minimalisering van lensfouten zoals lichtafval, vervorming en chromatische aberratie.

Lichtsterk
De Sony FE 35mm F1.8 GM heeft een bescheiden gewicht en dito afmetingen voor een full-frame lens. Door de maximale opening van F1.8 kun je gebruik maken van het bestaande, vaak sfeervolle licht, zodat gebruik van een statief of flitser minder snel nodig is.

Sony FE 35mm F1.8 GM

Bokeh
Een extra voordeel van de hoge lichtsterkte is de mogelijkheid om een onderwerp scherp tegen een onscherpe achtergrond af e laten steken. Het diafragma heeft negen afgeronde lamellen waardoor de bokeh (de onscherpte in de achtergrond) heel fraai is.

Autofocus
Door toepassing van en een lineaire scherpstelmotor en een intern focusontwerp  wordt de scherpte snel, precies en geruisloos ingesteld. Er zijn verschillende toetsen zoals een AF/MF-toets en een programmeerbare Focus Hold-toets. De lens is beschermd tegen zand, stof en spatwater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam