Portrait(s), jaarlijks fotofestival in Vichy

0
Mukono, © Bastiaan Woudt Courtesy Kahman Gallery, Amsterdam and Jackson Fine Art, Atlanta

In het Franse Vichy gaat op 14 juni het fotofestival Portrait(s) van start. Er zijn tien tentoonstellingen te zien, die zowel op binnen locaties in het stadscentrum als in de open lucht worden gehouden.

Een van de exposanten is Bastiaan Woudt. De serie Mukono met zwart-witportretten van Afrikaanse dorpsbewoners kwam voort uit een opdracht van de Marie-StellaMaris Foundation, die ernaar streeft de toegang tot drinkwater in de regio Mukono in Oeganda te verbeteren.
Hiernaast zijn er onder meer portretten van Philippe Halsman. In de jaren 1940-1960 was hij portretfotograaf van beroemdheden, die meer dan honderd covers voor Life Magazine maakte. Tish Murtha laat de verwoestingen zien die plaatsvonden in het noorden van Groot-Brittannië tijdens de Thatcher-jaren. Tish documenteerde niet alleen sociale armoede; ze ervaarde het uit de eerste hand en door de avonturen van werkloze, opstandige jongeren te volgen, legde ze de levens van haar vrienden en familie en de omliggende gemeenschap vast.

Jón Jóhannsson, january 2019. A sort of homecoming. © Benni Valsson

Benni Valsson maakt al drie jaar portretten met een grootformaatcamera in IJsland, zijn geboorteland. Hij versmelt zijn portretten met het verstrijken van de seizoenen en de veranderingen in het stedelijke landschap.
Met haar verontrustende beelden van kleine jongens in paramilitaire uniformen en kleine meisjes in bruidsjurken, vervaagt Michal Chelbin de definitie van de kindertijd. Turkina Faso is een jonge Russische fotograaf die al meer dan tien jaar werkt aan een project over haar zus Alice, in de Noord-Kaukasus, waarbij ze werkelijkheid en fictie vermengt.

Ola. Ukraine, 2015. How to dance the waltz. © Michal Chelbin

Portrait(s)
14 jun t/m 7 september
Diverse locaties Vichy, Frankrijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam