Koos Breukel Women & Drumkits

0
women & drumkits

Drumstellen uit zijn verzameling vormen de rode draad door de nieuwe tentoonstelling Women & Drumkits van Koos Breukel. Het is een ode aan de vrouw en aan zijn moeder in het bijzonder.

Terugkerend thema

De cyclus van het leven is een belangrijk en terugkerend thema in zijn oeuvre. Van nieuw leven tot ouderdom, hij legt de verschillende levensfases vast. Zijn foto’s van zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s, kinderen, adolescenten, volwassenen en senioren zijn het bewijs.

Koos Breukel (Den Haag, 1962) volgde een opleiding aan de School voor Fotografie in Den Haag en was docent aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij werd bekend met fotoboeken, zoals Hyde (1996), een intiem fotoverslag van de aan aids stervende theatermaker Michael Matthews, Faire Face (2010). Dit maakte onderdeel uit van een overzichtstentoonstelling in Maison Européenne de la Photographie in Parijs. Zijn boek Me We (2013), een autobiografisch fotoboek over de levenscyclus, werd met de Kees Scherer-prijs beloond. Vorig jaar verscheen het fotoboek Zoon tijdens de gelijknamige tentoonstelling in Huis Marseille over zijn zoon Casper die vanaf de geboorte tot zijn 18e jaar gefotografeerd werd. Breukel had ook museale tentoonstellingen in o.a. het Nederlands Fotomuseum (Rotterdam), De Hallen (Haarlem), FOAM (Amsterdam), GEM (Den Haag).
www.koosbreukel.com

Lees in Focus 12 – 2016 een groot interview met Koos Breukel

tm 8 juni
Andriesse & Eyck galerie
Leliegracht 47
1016 GT Amsterdam
www.andriesse-eyck.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam