Dit zijn de 4 beste smartphonecamera’s van dit moment

Smartphones hebben tegenwoordig oneindig veel megapixels en geavanceerde cameralenzen. Dankzij deze combinatie en slimme software maak je geweldige foto’s met veel scherpte en diepte. In dit artikel lichten we dé 4 smartphonecamera’s van dit moment uit.

0
Smartphones
iPhone

iPhone Xs Max: maximaliseer je fototechniek

In 2018 presenteerde Apple de iPhone Xs en iPhone Xs Max. Deze twee paradepaarden kregen van Apple vele mooie extra’s mee. Beide iPhones hebben een dubbele 12-megapixelcamera aan de achterzijde en zijn uitgerust met indrukwekkende camerasoftware. Zowel de Xs als de Xs Max beschikken namelijk over Depth Control. Hiermee creëer je niet alleen met gemak de mooiste ‘bokeh-effecten’, nee, je hebt ook de volledige controle. Met Depth Control kun je namelijk achteraf het bokeh-effect versterken of juist wissen. Zo speel je pas echt met scherptediepte! Het geheim van de iPhone Xs is de Neural Engine, verstopt in de krachtige A12-Bionic chip. Deze Neural Engine stuurt Smart HDR aan wat er voor zorgt dat de foto in lagen wordt opgebouwd. Elke laag wordt weer geoptimaliseerd voor het mooiste, scherpste resultaat.

Huawei

Huawei Mate 20 Pro: meer camera’s

Het laatste vlaggenschip van Huawei, de Huawei Mate20 Pro heeft maar liefst drie lenzen aan de achterzijde. Een 40-megapixel grote lens, een 8-megapixel telelens en een 20-megapixel ultragroothoeklens. Deze lenzen zijn afkomstig van gerenommeerde lenzen- en camerafabrikant Leica. Zij maken al sinds jaar en dag de beste cameralenzen voor professionele camera-apparatuur.
Met dit trio tilt Huawei smartphonefotografie naar een heel nieuw niveau. Zo schiet je dankzij de ultragroothoeklens, indrukwekkende landschapsfoto’s waarin ieder detail zichtbaar is. Het samenspel van deze drie lenzen tovert elk minuscuul detail beeldvullend tevoorschijn. De camerasoftware van Huawei zorgt voor uitstekende beeldstabilisatie zodat jouw close-ups altijd haarscherp zijn.
Naast het aantal camera’s maakt het systeem gebruik van Artificial Intelligence. Deze kunstmatige intelligentie herkent maar liefst 500 scenario’s en kan deze in 19 categorieën plaatsen. Dat betekent dat de smartphone het beeld herkent, bijvoorbeeld een kleurrijke bloem, en het shot optimaliseert. Kleuren, licht, details en scherptediepte stelt de slimme Huawei Mate20 Pro automatisch in.

Samsung Galaxy Note9: veel extra functies

De Samsung Note9 werd in de zomer van 2018 gelanceerd. Allround heeft de Note9 ontzettend veel te bieden, maar wat er echt uitspringt is de camera. Op de voorzijde heeft de Note9 een indrukwekkende 8-megapixel selfiecamera en op de achterzijde vind je een dubbele 12-megapixelcamera. Dankzij de geïntegreerde beeldherkenning schiet je superscherpe foto’s.
Ook heeft de Note9, net als de Galaxy S9, hele coole bokeh-filters gekregen. Zo geef je elke foto een leuke extra! Verder maak je met de Note9 spectaculaire video’s in super-slow-motion. Super: met maar liefst 960 frames per seconde leg je elke beweging vast.
Als kers op de taart beschikt de Note9 over een S-pen. Handig om foto’s te bewerken, maar dankzij de bluetooth integratie kun je hem ook als afstandsbediening gebruiken.

Samsung

Er is meer van Samsung
Op 20 februari presenteert Samsung haar nieuwe vlaggenschip: de Samsung Galaxy S10. Geruchten doen de ronde dat de nieuwe Samsung S10 van revolutionaire cameraspecificaties voorzien zal zijn. Met niet twee, niet drie maar zelfs zes lenzen op de achterzijde! Wij zijn erg benieuwd. Om op de hoogte te blijven van de update, bekijk de Samsung S10 bij KPN.

Xiaomi Mi A2 lite: voor een kleiner budget

De bovengenoemde toestellen hebben allemaal een behoorlijk prijskaartje. Wil je een heel goede camera, maar niet de hoofdprijs betalen, dan is de Xiaomi Mi A2 Lite een goed alternatief. Voor minder dan 250 euro ben je in het bezit van een smartphone met een heel goede dubbele camera!
Op de achterzijde vinden we de dubbele camera met 12-megapixel lenzen. Zo’n dubbele lenzenset zie je eigenlijk nooit bij een budgettelefoon. Dankzij de dubbele camera weet je met de Xiaomi Mi A2 lite mooie foto’s te schieten met duidelijk verschil in diepte. Het subtiele bokeh-effect laat jouw foto’s er echt uitspringen. Met behulp van de prima camerasensor weet de Mi A2 lite ook bij weinig licht scherpe foto’s te maken.
Hoewel de Xiaomi Mi A2 lite geen bijzondere extra’s heeft zoals super-slow-motion video of Artificial Intelligence, is deze budgetsmartphone een echte topper. Met Android One heeft de Mi A2 lite een fijne, rechttoe-rechtaan Androidversie waardoor de camera-app soepel en makkelijk werkt. Dubbele lens, prima sensor en soepel werkende apps voor een mooie prijs. Een telefoon zonder te veel poespas dus, meer heb je ook niet nodig.

Met welk toestel schiet jij de mooiste foto’s?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam