Susan Leurs: Pesten

0
Susan Leurs
Amber © Susan Leurs

In honderd zwart-wit portretten en veertien verhalen toont Susan Leurs de impact van pesten: wat doet het met mensen, welke invloed heeft het op hun leven? De blikken van sommige geportretteerden snijden door je ziel. Dikwijls gekwetst, soms gebroken, maar ook sterk en krachtig. In 2016 begon Susan Leurs met het fotograferen en interviewen van mensen die gepest zijn. Meer en meer mensen hoorden van haar project en sloten zich aan. Ook de pesters zelf…

Susan heeft eerst een lang gesprek met de mensen die ze gaat portretteren. Vervolgens vraagt zij haar modellen zo natuurlijk mogelijk te poseren. Zonder make-up, zonder sieraden, zonder glimlach. Rond de tentoonstelling zijn workshops, lezingen en andere activiteiten met pesten als thema. Na Maastricht zal de tentoonstelling doorreizen naar een volgende locatie.

Pesten – Susan Leurs
Centre Céramique
Avenue Céramique 50, Maastricht
Centreceramique.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam