The Art of Wildlife Photography

0
Kearny, Verenigde Staten. © Randy Olson
Kearny, Verenigde Staten. © Randy Olson

Veel dieren kennen we slechts dankzij het werk van natuurfotografen. Zo makkelijk als we nu met de smartphone duizenden foto’s maken en delen, zo moeilijk hadden de pioniers van de fotografie het door het forse gewicht en de enorme afmetingen van de eerste camera’s, gecombineerd met een complexe logistiek. Het maken van foto’s in afgelegen natuurgebieden was een enorme expeditie. In deze tentoonstelling zie je niet alleen indrukwekkende natuurfoto’s, maar kom je ook meer te weten over de fotograaf en hoe hij of zij te werk is gegaan. Er is werk te zien van gerenommeerde National Geographic fotografen als Jim Brandenburg, Brian Skerry, Randy Olson, Sergej Gorsjkov en Beverly Joubert. Ook worden er ruim vijftig historische camera’s gepresenteerd, die een goed beeld geven van de technische ontwikkelingen van fototoestellen.

Arctic Treasure. © Sergej Gorsjkov
Arctic Treasure. © Sergej Gorsjkov

National Geographic  – The Art of Wildlife Photography
t/m 16 jun
Museon
Stadhouderslaan 37,  Den Haag https://www.museon.nl/nl/tentoonstellingen/national-geographic-art-of-wildlife-photography

https://www.museon.nl/nl/tentoonstellingen/national-geographic-art-of-wildlife-photography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam