Paris Photo 2018 laat je weer genieten van de fotografie

0
Foto Mickalene Thomas. Courtesy of the artist and Galerie Nathalie Obadia, Paris / Brussels
Foto Mickalene Thomas. Courtesy of the artist and Galerie Nathalie Obadia, Paris / Brussels

Van 8 t/m 11 november staat Parijs weer in het teken van de fotografie, dankzij Paris Photo nog veel meer dan de Franse hoofdstad normaal al te bieden heeft voor de liefhebber. En net als vorige jaren is er een grote Nederlandse inbreng.

Het Grand Palais is weer het hart van alle activiteiten, met 168 galeries vanuit de hele  wereld en 31 toonaangevende uitgevers van boeken. Daarnaast zijn er onder meer presentaties van het Nederlandse Fotomuseum (met werk van Cas Oorthuys) en de New York Times (met de veelbelovende titel Hard Truths).

Gedurende de beurs zal duidelijk worden wie de winnaars zijn van belangrijke prijzen, waaronder de Paris Photo – Aperture Foundation Photobook Awards.

parisphoto.com

Paris Photo is al lang niet meer alleen de beurs in het Grand Palais, maar ook veel evenementen daar omheen. Zo presenteert Foam bij voorbeeld op 8 november in het Atelier Néerlandais de expositie Reflected – Works from the Foam Collection. waarin het museum een overzicht geeft van verworven werken van opkomende fotografen. Met de ochtend daarop een discussie over post-photography.
Meer informatie: Reflected

En de Amsterdamse ‘concullega’-fotobeurs Unseen komt op 9 november in Le Saint Fiacre officieel naar buiten met het initiatief Unseen Platform, een uitgebreide website die continue wil laten zien welke belangrijke volgens Unseen vernieuwende fotografie er wereldwijd wordt geschapen.
unseenplatform.com

Voor de liefhebbers van fotoboeken zijn er dan ook nog beurzen als Offprint en Polycopies. Offprint viert in Beaux-Arts zijn 10-jarig jubileum met 130 uitgevers uit 91 landen. De bezoekers kan genieten van tientallen boekpresentaties (waaronder Shit van Erik Kessels) en signeersessies.
Ook de bezoeker van de kleinschaligere fotoboekenbeurs Polycopies, op een boot drijvend op de Seine, zal veel nieuwe fotoboeken kunnen ontdekken.

De boekwinkel Shakespeare and Company organiseert onder de titel Photobook Week een aantal lezingen en discussies over verhouding tussen en samengaan van foto’s en teksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam