Afrotopia – Afrikaanse fotobiënnale in Berg en Dal

0
Afrotopia
Ca va aller…, 2016 © Joana Choumali

In Afrotopia verbeelden veertig fotografen en kunstenaars vanuit de huidige Afrikaanse realiteit hun visie op de toekomst van het continent.

De tentoonstelling bestaat uit veel intiem werk, waarin de complexe relatie tussen een individu en de snel veranderende maatschappij centraal staat. Andere werken behandelen de verstedelijking van Afrika en bieden zowel optimistische als pessimistische vooruitzichten. Maar vrijwel alle werken zijn kritisch, en velen politiek geëngageerd. Om de gepresenteerde werkelijkheid zo goed mogelijk in beeld te brengen verleggen enkele kunstenaars de grenzen van de kunstvorm fotografie.

Afrotopia
West of Life, 2014-2016 © Zied Ben Romdhane

Deze tentoonstelling was eerder te zien tijdens de elfde editie van de Afrikaanse fotobiënnale in Bamako. Dit is het meest prestigieuze platform voor hedendaagse fotografie uit Afrika en de Afrikaanse diaspora. Voor het eerst in de geschiedenis van de biënnale is de hoofdtentoonstelling nu buiten Mali te zien.

Afrotopia – Afrikaanse fotobiënnale
t/m 2 sept.
Afrikamuseum
Postweg 6, Berg en Dal
afrikamuseum.nl

Afrotopia
Miss Azania – Exile is waiting 2015 © Athi-Patra Ruga

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam