Alys Tomlinson Photographer of the Year 2018!

0
Alys Tomlinson
foto: Alys Tomlinson

Op 19 april j.l. zijn in Londen de winnaars van de prestigieuze Sony World Photography Awards 2018 bekend gemaakt. De titel “Photographer of the Year” is uitgereikt aan de Britse fotograaf Alys Tomlinson voor haar fotoserie Ex-Voto.

Deze serie is een persoonlijk project van de in Londen gevestigde 43-jarige fotografe Alys Tomlinson. Het winnende werk omvat formele portretfotografie, groot formaat landschappen en kleine, gedetailleerde stillevens van ‘ex-votos’ (offers van religieuze devotie) gevonden op de pelgrimsplaatsen Lourdes (Frankrijk), Ballyvourney (Ierland) en Grabarka (Polen). De jury prees Ex-Voto om de prachtige productie, technische uitmuntendheid en gevoelige illustratie van de bedevaart als een reis van ontdekking en opoffering naar een grotere macht.

Categorieën
De Sony World Photography Awards, geproduceerd door de World Photography Organisation, is ’s werelds meest diverse fotowedstrijd. Deze 11e editie zag een record van 320.000 inzendingen van fotografen uit meer dan 200 landen en gebieden, die enkele van ’s werelds beste hedendaagse fotografie van het afgelopen jaar hebben vastgelegd. De awards zijn opgedeeld in vier categorieën: Professional, Open (voor de beste enkele foto), Youth en Student Focus. Uit de 10 categoriewinnaars van de professionele competitie wordt de Photographer of the Year gekozen.
Behalve de bovenstaande vier awards worden er ook National Awards uitgereikt voor de beste inzending per land. Mirelle Lukens ontving deze award voor haar foto van een model in Hindu-kleding met haar gezicht alleen zichtbaar door een sjaal. Ook wordt elk jaar de Outstanding Contribution to Photography Award uitgereikt. Dit jaar werd de Award gewonnen door fotografe Candida Höfer. Haar krachtige portretten van ruime, lege ruimtes maken deel uit van belangrijke collecties over de hele wereld en zijn te bewonderen in toonaangevende internationale musea.
De Sony World Photography Awards 2019 is open voor inzendingen vanaf 1 juni 2018.
https://www.worldphoto.org/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam