Focus podcast: Popel Coumou

0
podcast beeld popel coumou

Er staat een nieuwe aflevering van de Focus podcast, Ik Hoor Wat Je Ziet, klaar om te beluisteren. Owen Schumacher was te gast bij kunstenaar Popel Coumou en luistert mee naar het ritselen van het papier.

#6 Popel Coumou
Een foto wordt traditioneel gezien als een eindproduct, maar voor Popel Coumou kan het ook een startpunt zijn.
Schaduwen gevormd door lagen papier, suggesties van ruimte en ontbrekende visuele informatie zorgen dat je blijft raden. De eenvoudigste constructies – handgemaakte collages en miniaturen – worden getransformeerd tot intrigerende, droomachtige beelden die de kijker dwingen om te twijfelen aan wat ze zien. Met alleen papier en licht creëert Popel Coumou een gevoel van zweven in ruimte en tijd. Ze zet vraagtekens bij onze perceptie van ruimte in haar, op fotografie gebaseerde, kunstwerken. Ze onderzoekt hoe onze geest werkt; hoe weinig informatie we nodig hebben om de lege plekken in te vullen en onze eigen realiteit te creëren.
Voor deze podcast ging Owen Schumacher bij Popel op bezoek in haar atelier. Ze spreken uitvoerig over de totstandkoming van haar werk en het waarom. Als luisteraar krijg je een mooi beeld van hoe Popel kijkt en de dingen ziet. En kun je aandachtig meeluisteren naar het snijden van papier.
Popel Coumou – Photography

Bekijk hier de andere afleveringen van Ik Hoor wat je Ziet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam