Clinic: tijd in beweging

0
Clinic
© Rob Pauel

Op 6 juli staat er weer een Clinic op stapel. Een dag vol inspiratie, dit keer rondom het thema beweging. Het gaat over bewegend beeld in al zijn facetten, de dag is gevuld met demo’s en interessante lezingen. Extra: je kunt in de studio experimenteren met een Pavotube en er is een kleine wedstrijd waarmee je deze ook winnen kunt!

In deze Clinic verkennen de sprekers op allerlei manieren het fotografisch terrein met juist lange of juist ultrakorte tijden. Eduard de Kam laat de grens zien tussen stilstaand en bewegend beeld, van sequentie, animatie en time-lapse tot video, hij tipt ook onderwerpen aan als astrofotografie. Brendan de Clercq vertelt over het fotograferen met ultrakorte tijden (1/80.000 sec) in combinatie met flitslicht, en over bijzondere fenomenen als de ‘rolling shutter’. Na de pauze volgt er inspiratie over lightpainting door Mike Muizebelt, ambassadeur van TSE. Last but not least vertelt Rob Pauel over alle mogelijkheden en onmogelijkheden waar je als sportfotograaf mee te maken hebt . 

Een bijzonder extraatje is dat de deelnemer die bij de start van de Clinic de beste foto maakt met gebruikmaking van een Pavotube, deze ook kan winnen (t.w.v. €109,-). De winnaar wordt na de pauze bekend gemaakt door Mike Muizenbelt.

Het programma
Datum                         6 juli 2024

Tijd                              09.30 – 15.30

09.30 -10.30               Inloop plus iedereen kan experimenteren met een Pavotube

10.30 – 11.15              Intro door Eduard de Kam

11.15 – 12.00              Brendan de Clercq over (flits)fotografie met ultrakorte tijden

–pauze met krentenbollen—

12.30 – 13.30              Mike Muizebelt (TSE) demo en lezing over Lightpainting

                                Prijsuitreiking Pavotube

13.30 – 14.15              Rob Pauel over sportfotografie en beweging in beeld

14.15 – 15.30              napraten met Clinic team en sprekers

Eduard de Kam
Eduard de Kam is fotograaf en deskundige op het terrein van digitale fotografie en kleurbeheer. Bij wedstrijden als World Press Photo en de Zilveren Camera helpt hij om de inzendingen te beoordelen op fotobewerkingen. Hij was een van de oprichters van het NIDF, dat voorziet in alle info voor digitale fotografen om hun kleurbeheer te managen. Hij verzorgt ook regelmatig workshops waarbij digitale techniek centraal staat. Daarnaast schrijft hij voor Focus, vooral over analoge techniek of de techniek van fotografie in het algemeen. In 2023 verscheen zijn boek Analoge fotografie.

Brendan de Clercq
Het portfolio van fotograaf en mixed media kunstenaar Brendan de Clercq is een directe weerspiegeling van hemzelf; zijn eerdere werk is donker en contrastrijk, tegenwoordig is het levendiger en lichtvoetiger. Brendan is een ervaren verteller en inspireert en motiveert velen in in masterclasses en workshops, zowel in Nederland als daarbuiten. Hij is de enige gecertificeerde Profoto-trainer in Nederland (waarvan er slechts 10 wereldwijd zijn) en hij is gespecialiseerd in lightshaping, het creëren van beeld gebruikmakend van diverse lichtbronnen. Brendan is daarnaast ook ambassadeur voor Sony.

Clinic
© Mike Muizebelt

Mike Muizebelt
Sirui en Nanlite ambassadeur Mike Muizebelt is een full time professioneel natuurfotograaf met een passie voor reisfotografie, hij fotografeert daarbij met name op het Afrikaanse continent. Zijn kennis en ervaring op dit continent deelt hij graag tijdens zijn fotoreizen naar Namibië en Botswana. Als Mike niet op reis is, is de kust van Zuid-Holland zijn favoriete fotogebied voor het maken van sfeervolle en verrassende foto’s. Met onder meer lightpainting maakt hij daar kleurrijke en technisch uitdagende beelden. Zijn foto’s worden regelmatig gepubliceerd in nationale en internationale media. De kracht van Mike ligt in zijn creatieve kijk op zijn onderwerpen, hij verkent daarin altijd de laatste technische mogelijkheden. Zijn kennis en enthousiasme deelt hij graag met anderen in groeps- en privé workshops.

Rob Pauel
Rob Pauel was bondscoach atletiek, daarnaast was hij trainer van diverse nationale kampioenen. Hij heeft zijn eigen stijl binnen de sportfotografie ontwikkeld, waarbij hij de nadruk legt op het actiemoment om daarmee de prestatie optimaal uit te laten komen. In 2022 behaalde hij de 2e plaats bij de Zilveren Camera in de categorie sport. Als freelancer werkt Rob o.a. voor het persbureau Orange – Pictures, het magazine Sportgericht en de website ProRun.nl. In 2023 werd hij fotojournalist bij de Nederlandse Sportpers (NSP). Zijn foto’s zijn in Nederlandse en Belgische kranten gepubliceerd en zijn ook te zien op NOS.nl.

Aanmelden en Tickets via Eventbrite

Bij aankoop van een ticket (€ 25,-) ontvang je een waardebon van nivo-Schweitzer. Daarmee kun je bij hen een film laten scannen.
Voor lezers van het Focus Magazine, studenten van de Fotoacademie en NIDF leden is er een speciale kortingscode ( Fotoacademie5 ) van € 5,-.  Daar bovenop: tot en met 16 juni is er ook een extra vroegboekkorting.
Dus aarzel niet en geef je snel op via deze link

De Clinics zijn een samenwerking tussen Focus, nivo-Schweitzer, de Fotoacademie en Eduard de Kam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam